KOM.MIJN

Onderdeel van: Kerobei - Belfeld
Onderdeel van: Kerobei - Belfeld
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Rooms-Katholiek
399 Leerlingen

KOM.MIJN

KOM.MIJN staat voor: “Gebundelde betrokkenheid bij het individu van morgen”. Een basisschool voor kinderen en ouders, die samen met het team het beste uit ieder kind wil halen. Een school waar je je goed voelt en waar je ertoe doet. In ons gebouw zijn naast de basisschool ook peuterspeelzaal KOM.MIJN en kindercentrum KOM.MIJN gevestigd, waarmee nauw samengewerkt wordt. Het peuteraanbod (PA) valt onder stichting Spring. Doordat het PA en de basisschool intensief samenwerken, zal een doorgaande lijn gewaarborgd worden. Samen streven we naar een optimale ontwikkeling voor ieder kind.     

Missie

“Gebundelde betrokkenheid bij het individu van morgen”

Visie

Vanuit het gegeven dat zowel de resultaten als de motivatie en betrokkenheid van kinderen dalende waren, zijn we op zoek gegaan naar een meer vernieuwende vorm van onderwijs. In schooljaar 2014-2015 hebben we onderzocht welk concept voor de leerlingen en leerkrachten van KOM.MIJN passend zou kunnen zijn. Dit heeft geresulteerd in een combinatie van deels curriculum gestuurd onderwijs, deels talent en interesse gestuurd. In deelteams in de onderbouw (groepen 1, 2 en 3), middenbouw (groepen 4 en 5) en bovenbouw (groepen 6, 7 en 8) werd intensief samen gewerkt om dit concept vorm en inhoud te geven. In het curriculum gestuurde deel werd groepsdoorbrekend gewerkt, bij het talent en interesse gestuurde deel werd middels thema’s en projecten groepsoverstijgend gewerkt.

We hebben nu een paar jaar volgens dit concept gewerkt en merken steeds meer dat de ondersteuningsbehoefte van de kinderen meer vraagt dan dit systeem hen kan bieden. Versneld door de coronacrisis hebben we besloten dat, als we willen werken volgens leerlijnen, dit het uitgelezen moment is om een duidelijke eerste stap te zetten in die richting. We koppelen steeds twee leerjaren aan elkaar waardoor we met meerdere mensen verantwoordelijk zijn voor passend en beredeneerd aanbod. Er kan op meer niveaus bij de kinderen worden aangesloten en we intensiveren onze onderlinge samenwerking en wederzijdse afhankelijkheid hiermee. De slogan van KOM.MIJN “Gebundelde betrokkenheid bij het individu van morgen” krijgt hierdoor nog meer inhoud.

De komende 3 jaar gebruiken we om eigenaarschap voor zowel kinderen als leerkrachten meer vorm en inhoud te geven. Door te gaan werken met leerlijnen volgen we ook op deze manier de ontwikkeling van de leerlingen en gaan in de nabije toekomst op deze manier ook  "rapporteren".

Adresgegevens

Prins Frederickstraat 67A
5951 BR Belfeld
Limburg, Nederland
Bereken woon-werk afstand