Obs de Toermalijn

Onderdeel van: Stichting Op Kop - Hasselt
Onderdeel van: Stichting Op Kop - Hasselt
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Openbaar
160 Leerlingen

OBS de Toermalijn Hasselt

Onze 200 medewerkers verzorgen onderwijs aan 1650 leerlingen op 14 openbare basisscholen in Steenwijkerland en Zwartewaterland. Samen maken ze deel uit van Stichting Op Kop. 

Openbare basisschool de Toermalijn te Hasselt is een basisschool met 150 leerlingen. De Toermalijn is een ontmoetingsschool. Onze school is per uitstek de plaats waar kinderen met verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten. Wij ontdekken en ontwikkelen talenten van onze leerlingen door een onderzoekend en ondernemend leren.

Openbare Basisschool De Toermalijn: Een school met leerlingen die net zo uniek zijn als de edelsteen. Uniek in hun verschijningsvorm, uniek in hun talenten. Wij ontdekken en ontwikkelen deze talenten.
 
Onze school wil een inspirerende leeromgeving bieden waar alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen tot kritische en zelfbewuste mensen die op een actieve en positieve manier hun bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij’.
 
Dat betekent dat we veel tijd uittrekken voor lezen en spelling, voor rekenen en begrijpend lezen. Dat we kinderen geïnteresseerd willen maken in de wereld om hen heen en weten wat er in de wereld speelt. Het betekent ook dat we kinderen in aanraking brengen met techniek en computers. Indien mogelijk verzorgen speciaal aangetrokken vakdocenten lessen dansante vorming en/of dramatische expressie. Vanaf groep 3 maken we voor de gymnastieklessen gebruik van de sporthal. Verlies door looptijd kennen we niet, zodat de gymtijd maximaal kan worden benut. Onze onderbouwgroepen maken gebruik van het volledig ingerichte speellokaal en bij mooi weer maken we gebruik van het sportveld ‘voor de deur.

Adresgegevens

Prinsenstraat 22a
8061 ZC Hasselt
Overijssel, België
Bereken woon-werk afstand