Stichting Bartiméus Onderwijs Ambulant

Onderdeel van: Stichting Bartiméus Onderwijs - Zeist
Onderdeel van: Stichting Bartiméus Onderwijs - Zeist
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen, Speciaal, Praktijkonderwijs
Christelijk
180 Leerlingen

Omschrijving van Stichting Bartiméus Onderwijs Ambulant

Een leerling met een visuele beperking kan gelukkig in de meeste gevallen naar een school dichtbij huis. Wij zorgen daar voor de juiste ondersteuning als bijvoorbeeld hoe om te gaan met een leerling in de klas met een visuele beperking. Bartiméus heeft veel ervaring met het adviseren en ondersteunen van leerlingen én leerkrachten, zowel in regulier als speciaal onderwijs.
De Ambulante Onderwijskundige Begeleiding (AOB) biedt ondersteuning zolang dat nodig is, tijdens de hele schoolloopbaan van je zoon of dochter. AOB is er dus in het (speciaal) basisonderwijs, in het voortgezet onderwijs, op ROC’s en mbo-opleidingen, in het hbo en op universiteiten. We verzorgen ook AOB in het (voortgezet) speciaal onderwijs.

Missie

Wij willen er voor zorgen dat alle mensen die slechtziend of blind zijn in Nederland het leven kunnen leiden dat bij hen past. Dat is onze missie. We zijn er voor alle mensen met een visuele beperking, van alle leeftijden en in alle levensfases. En voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel voor hen inzet.

Visie

Bij Bartiméus zijn we ervan overtuigd dat een kind met een visuele beperking het verdient om 100% mee te kunnen doen, net als zijn leeftijdsgenootjes zónder beperking. Bij Bartiméus kunnen slechtziende en blinde leerlingen onderwijs volgen via speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Ook is er een plek voor slechtziende en blinde leerlingen die zeer moeilijk kunnen leren. Ontwikkelen op een manier dat past bij de leerling, staat bij ons centraal. Ook kunnen we leerlingen begeleiden op hun reguliere school met ambulante onderwijskundige begeleiding. Voor ons geldt: ieder kind telt mee!