Rotonda

Onderdeel van: SKOR - Tiel
Onderdeel van: SKOR - Tiel
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Rooms-Katholiek

Omschrijving van Rotonda

Wij zijn een school die kinderen laat stralen en bijdraagt aan hun optimale en brede ontwikkeling door hen, in samenwerking met ouders en de omgeving, kennis te laten maken met de wereld.

Onze visie op ontwikkeling en leren 
  1. In de wereld heb je basiskennis en vaardigheden nodig. Op onze school krijgen de kinderen optimaal taal- en rekenonderwijs
  2. We leren de kinderen op school hoe je leert omgaan met anderen in relatie tot jezelf. We gaan uit van twee basisprincipes die verbonden zijn met de katholieke traditie van een positief mensbeeld en naastenliefde: we vertrouwen elkaar en we helpen elkaar. 
  3. We laten de kinderen kennismaken met de wereld
Wij zijn er trots op dat we een kanjerschool zijn. Al onze leerkrachten zijn opgeleide kanjertrainers en geven wekelijks kanjerlessen. Maar wat is de kanjertraining nu eigenlijk? De kanjertraining richt zich op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Door verhalen en oefeningen krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en dat van de ander. Ze leren om te gaan met hun gevoelens, voor zichzelf op te komen, te luisteren naar anderen en conflicten op een goede manier op te lossen

In alle leerjaren bieden wij Engels aan. Wij vinden het belangrijk om dit de kinderen mee te geven voor de toekomst. We werken hiervoor met de methode Groove.me. 

Deze school, maakt samen met elf andere scholen en expertisecentrum ’t PAST deel uit van SKOR. SKOR staat voor goed onderwijs, een blik op de toekomst en oog voor hun personeel. De Rotonda, De Bataaf en Kaka vormen samen Integraal Kindcentrum Passewaaij. Onderwijs en opvang van 0 t/m 12 met één pedagogische visie. IKC Passewaaij, biedt een passende plek voor elk  kind. 

Adresgegevens

Hondsroos 2
4007 TJ Tiel
Gelderland, Nederland
Bereken woon-werk afstand