CBS Het Anker

Onderdeel van: VPCO Hasselt - HASSELT
Onderdeel van: VPCO Hasselt - HASSELT
Basisonderwijs
Christelijk
180 Leerlingen

Leren doe je samen

Slogan
‘Leren doe je samen!’ is de inspiratie voor al de ontwikkelingen bij ons op school. Goed onderwijs kun je bereiken als je samenwerkt doordat je van én met elkaar leert. Leren is dus een proces dat tússen mensen plaatsvindt, het is geen eenrichtingsverkeer. Dat geldt voor leerlingen en leraren, maar zeker ook voor leerlingen en leraren onderling. We leren op school niet alleen van elkaars kennis maar ook van elkaars sociale vaardigheden. De drie ‘Identiteiten’ van onze school; christelijk, dalton en Kanjer sluiten goed aan op dit ‘samen leren’. We hebben elkaar nodig: samen ben je sterk, samen bereik je meer dan alleen!

Missie

Waar staat onze school voor?
CBS Het Anker is een:
Christelijke school: God heeft ieder kind uniek geschapen, met eigen talenten en mogelijkheden. Deze Bijbelse boodschap is ‘verankerd’ in ons onderwijs en de dagelijkse praktijk op school.
Daltonschool: Onze missie is gebaseerd op de Daltonprincipes waarbij samenwerking, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en reflectie voor ons centraal staan. Ons pedagogisch en didactisch handelen vloeit hier uit voort.
Kanjerschool: Wij geloven dat kinderen echt tot leren komen wanneer ze hun talenten en mogelijkheden kunnen ontdekken binnen de veiligheid van de school en in een positieve sfeer.
We bieden onderwijs dat de kinderen voorbereiden zal op het vervolgonderwijs en de maatschappij.

Visie

Wat willen wij?
Samen van én met elkaar leren, dat is waar we voor gaan. In ons onderwijs sluiten wij aan op de talenten en het niveau van het individuele kind zodat ze plezier hebben in leren. Wij dragen op een sociale, respectvolle en uitdagende manier bij aan zelfstandige, verantwoordelijke en bewuste burgers die deel kunnen uitmaken van de veranderende maatschappij.
Wij doen dat onder andere door kinderen vertrouwd te maken met de inhoud van de Bijbel en helpen ze bij de toepassing in de dagelijkse praktijk. Zodat ze zich ontwikkelen tot evenwichtige personen in kennis en vaardigheid en met respect voor elkaar en de omgeving. We doen dit samen met de leerkrachten, ouders en deskundigen van buitenaf. De vakken rekenen, taal en lezen vormen de basis van het onderwijs.

Werkomgeving

Wij willen dat uw kind veel leert en elke dag met plezier naar school gaat. Wij werken aan een goede sfeer in de groepen. U als ouder speelt daarbij een belangrijke, stimulerende rol.

Om te kunnen leren moeten kinderen in een veilige omgeving opgroeien. Wij willen graag dat de kinderen zich thuis voelen. We geloven in de mogelijkheden van kinderen. Dit vertrouwen in het kunnen van kinderen is voor ons belangrijk. We nemen kinderen serieus: praten met hen, geven hen verantwoordelijkheid, luisteren naar hen als er vragen zijn en bieden waar nodig de helpende hand. We willen kinderen de kans geven om hun eigen mogelijkheden te ontplooien zodat ze zelfstandig, verantwoordelijk, creatief en kritisch kunnen leven.

Op onze school leren kinderen niet alleen iets, ze ontwikkelen er ook hun persoonlijkheid door zelfvertrouwen op te bouwen en zelfkennis te verwerven. Ze leren om te gaan met elkaar, verdraagzaam te zijn en kennis op te doen van andere culturen en andere opvattingen. We proberen dit te bereiken door kringgesprekken, gezamenlijke vieringen en gerichte projecten.
Een prestatie is een relatief begrip. We vinden het belangrijk dat kinderen op school presteren, maar prestaties kunnen voor ieder kind verschillend zijn. Met ons onderwijs op maat willen we de leerlingen de kans bieden de eigen mogelijkheden optimaal te ontwikkelen

Adresgegevens

Dr HAW van der Vechtlaan 7
8061 HJ HASSELT
Overijssel, Nederland
Bereken woon-werk afstand