Veenoord School for Sport & Lifestyle

Veenoord School for Sport & Lifestyle

Onderdeel van: LMC Voortgezet Onderwijs - Rotterdam
Voortgezet onderwijs
Algemeen bijzonder
300 Leerlingen
40 Medewerkers

Veenoord School for Sport & Lifestyle

Veenoord is een vmbo voor sport & lifestyle in Rotterdam Zuid waar leerlingen worden uitgedaagd  om grenzen te verleggen en skills te ontwikkelen. Leerlingen werken aan challenges in thema's als sport, gezondheid en voeding maar ook in design en multimedia. 

Leerlingen kiezen voor de Sportklas of Lifestyleklas én krijgen allemaal een flink aantal uren bewegen in de week. In de onderbouw staan de Skillsblokken op het programma waarin leerlingen samen werken aan levensechte opdrachten (challenges) en kennis maken met de beroepsprofielen die eind klas 2 worden gekozen. De Skillsblokken bestaan uit vier werelden: Food & Health, Tech & Future, Business & Events en Media & Design.

In de bovenbouw kunnen leerlingen kiezen voor de profielen Zorg & Welzijn en Dienstverlening & Producten. Veenoord is een school waar leerlingen terecht kunnen met BBL, KBL, GL en TL. Leerlingen met Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) krijgen op Veenoord de opleiding die ze verdienen. Leerlingen krijgen alle kansen zichzelf te ontwikkelen en bijvoorbeeld vakken op een hoger niveau af te sluiten. Het motto van de school luidt niet voor niks: 'overtref jezelf, verbaas jezelf' 

De driehoek leerling, ouder, coach is een belangrijke pijler van het onderwijs op school. Elke leerling start het jaar met een Startgesprek waarin, samen met ouders/verzorgers en de coach, doelen gesteld worden voor het komende schooljaar. Twee keer per jaar doet een leerling een pitch  en worden behaalde resulaten gepresenteerd en de persoonlijke ontwikkeling besproken. LOB is ook een vast onderdeel van deze voortgangsgesprekken.

In de zomer van 2025 verhuizen Veenoord en Zuidrand naar een gloednieuwe School for Sport & Lifestyle in Stadionpark! Klik hier voor een filmpje!

Meer weten van de School for Sport & Lifestyle? Check dan:
www.veenoord.info
Veenoord op YouTube
Veenoord op Instagram
Veenoord op Facebook


Veenoord School for Sport & Lifestyle is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam. Hieronder vallen 23 scholen die bijna allemaal een bijzonder profiel hebben. Kleinschalig, persoonlijk en veelzijdig: dat maakt de LMC-scholen uniek. LMC-VO stimuleert de scholen constant te innoveren en heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Kijk op https://www.lmc-vo.nl/personeel/werken-bij-lmc-voortgezet-onderwijs voor meer informatie.


Video

Challenge yourself!

Adresgegevens

Veenoord 15
3079 NH Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Route plannen

Vacatures van Veenoord School for Sport & Lifestyle

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"52":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":1,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"7":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"7":1}}
1 onderwijsvacatures