MOVE Rotterdam School voor Sport & Lifestyle

MOVE Rotterdam School voor Sport & Lifestyle

Onderdeel van: SARO / LMC Voortgezet Onderwijs - Rotterdam
Onderdeel van: SARO / LMC Voortgezet Onderwijs - Rotterdam
Voortgezet onderwijs
Algemeen bijzonder
450 Leerlingen
60 Medewerkers

MOVE Rotterdam School voor Sport & Lifestyle

MOVE Rotterdan School voor Sport & Lifestyle is een vmbo waar leerlingen worden uitgedaagd  om grenzen te verleggen en skills te ontwikkelen. Op de twee locaties Veenoord en Zuidrand werken leerlingen aan challenges in thema's als sport, gezondheid en voeding maar ook in design en multimedia. 

Leerlingen die willen bewegen en extra uren willen sporten kiezen voor de Sportklas. Leerlingen in de Lifestyleklas gaan voor creativiteit en krijgen vakken als Art & Media en Art & Design.

Er is veel aandacht voor de kernvakken als Nederlands, Engels, Wiskunde en Burgerschap. Leerlingen uit de GL/TL-klas kunnen examen doen in het vak Spaans.

In de onderbouw staan de Skillsblokken op het programma waarin leerlingen samen werken aan levensechte opdrachten (challenges) en kennis maken met de beroepsprofielen die eind klas 2 worden gekozen. De Skillsblokken bestaan uit vier werelden: Food & Health, Tech & Future, Business & Events en Media & Design.

Op vrijdag sluiten de leerlingen van de onderbouw de week af met Skills Extra. Ze kiezen workshops uit een breed aanbod van sport, cultuur, art, robotica, koken, mode en nog veel meer.  

In de bovenbouw kunnen leerlingen kiezen voor de profielen Zorg & Welzijn (Z&W) en Dienstverlening & Producten (D&P). De TL-leerlingen volgen in de bovenbouw altijd een een extra vak: LO2 of D&P. 

Het onderwijs van MOVE Rotterdam speelt zich voor een belangrijk deel af buiten de klas. Leerkingen zijn geregeld on the move voor stages, excursies en traininngen.  

MOVE Rotterdam is een school waar leerlingen terecht kunnen met BBL, KBL, GL en TL. Leerlingen met Leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) krijgen op onze school de opleiding die ze verdienen. Leerlingen krijgen alle kansen zichzelf te ontwikkelen en bijvoorbeeld vakken op een hoger niveau af te sluiten. #GoMoveIt 

De driehoek leerling, ouder, coach is een belangrijke pijler van het onderwijs op school. Elke leerling start het jaar met een Startgesprek waarin, samen met ouders/verzorgers en de coach, doelen gesteld worden voor het komende schooljaar. Twee keer per jaar doet een leerling een pitch  en worden behaalde resulaten gepresenteerd en de persoonlijke ontwikkeling besproken. LOB is ook een vast onderdeel van deze voortgangsgesprekken.

Wil je meer weten klik dan hier en bekijk onze  brochure met o.a. het rooster, ons aanbod en natuurlijk onze leerlingen.  

Begin 2026 verhuizen Veenoord en Zuidrand naar een fonkelnieuw gebouw in Stadionpark naast de Kuip! Ons adres wordt Marathonstraat 1 in Rotterdam. Klik hier voor een filmpje!

Meer weten van de School voor Sport & Lifestyle? Check de websites en social media:
MOVE Rotterdam School voor Sport & Lifestyle
MOVE Rotterdam locatie Veenoord
MOVE Rotterdam locatie Zuidrand
MOVE Rotterdam op YouTube
MOVE Rotterdam op Instagram
MOVE Rotterdam LinkedIn

MOVE Rotterdam School voor Sport & Lifestyle is onderdeel van LMC Voortgezet Onderwijs Rotterdam. Hieronder vallen 23 scholen die bijna allemaal een bijzonder profiel hebben. Kleinschalig, persoonlijk en veelzijdig: dat maakt de LMC-scholen uniek. LMC-VO stimuleert de scholen constant te innoveren en heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. Kijk op https://www.lmc-vo.nl/personeel/werken-bij-lmc-voortgezet-onderwijs voor meer informatie.


Video

#Go-Move-It

Adresgegevens

Veenoord 15
3079 NH Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van MOVE Rotterdam School voor Sport & Lifestyle

{"total":7,"sectoren":{"2":7},"vakken":{"52":3,"247":3,"45":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":7},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"3":6,"1":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":6,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":7,"-1":0},"bevoegdHeden":{"1":6,"2":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":7},"functieSoorten":{"1":7},"provincies":{"7":7}}
7 onderwijsvacatures
4 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
1-8-2024
Parttime of fulltime 0,8-1,0 FTE
8 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
1-8-2024
Parttime of fulltime 0,8-1,0FTE
8 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
1-4-2024
Parttime of fulltime 0,8-1,0FTE
Toon alle 7 vacatures