De Grosthuizerschool

Onderdeel van: Stichting Allure - Avenhorn
Onderdeel van: Stichting Allure - Avenhorn
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Openbaar
1.747 Leerlingen

Omschrijving van De Grosthuizerschool

Wij zijn Allure,
een onderwijsinstelling in West-Friesland,
met 15 scholen in de gemeenten Medemblik, Koggenland en Opmeer.
Wij leren van en met elkaar,
werken vanuit vertrouwen
en we geven elkaar ruimte binnen kaders.
Allure staat voor Vorming, Verbinding en Verantwoordelijkheid.
Wij zijn nieuwsgierig naar onszelf en de ander.

Visie

In aansluiting op de democratische waarden van het openbaar onderwijs is Stichting Allure een democratische organisatie waarin een ieder ruimte krijgt voor eigen inbreng. Een organisatie waarin er geïnspireerd en gemotiveerd wordt. Er wordt vanuit vertrouwen ruimte gegeven aan processen en eigenaarschap, waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars kwaliteiten. Binnen dit vertrouwen worden ontwikkelingen gemonitord. Het vertrouwen gaat gelijk op met onze kernwaarde ‘verantwoordelijkheid. ยด Eenieder is altijd aanspreekbaar op zijn of haar handelen en bereid verantwoording af te leggen. Op basis van argumenten kan onderbouwd worden wat en waarom we doen wat we doen.

Tegelijkertijd wordt er door medewerkers gewerkt vanuit een stevig professioneel kader waarbij reflectie een kernwoord is en het vakmanschap van de leerkracht centraal staat. De kracht van de leerkracht bepaalt het succes van de leerlingen. De leerkracht staat centraal, altijd ten dienste van het belang van het kind en de organisatie als geheel.


 

Bijzonderheden

De missie van Stichting Allure is het leveren van een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van 4- 12 jarigen. Het streven is erop gericht alle leerlingen te laten uitgroeien tot wereldburgers in West- Friesland.  

Stichting Allure wil zich blijvend onderscheiden als een professionele, transparante en daadkrachtige onderwijsorganisatie. Vanuit een sterke gemeenschappelijke visie op onderwijs, vastgelegd in het beleidsplan "Maatwerk in leren" worden kinderen gestimuleerd en begeleid om zich te ontwikkelen tot evenwichtige tieners die zich met voldoende bagage in een toekomstige wereld durven te bewegen
 

Adresgegevens

Grosthuizen 74
1633 EP Avenhorn
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand