Het Schateiland

Onderdeel van: Stichting Klasse - Gouda
Onderdeel van: Stichting Klasse - Gouda
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Openbaar

Omschrijving van Het Schateiland

Op basisschool Het Schateiland dagen we kinderen uit hun eigen verhaal te ontdekken en te maken. Dat doen we door goed en uitdagend onderwijs te bieden. We zijn geen 'eilandje', maar staan midden in wijk. Iedereen is bij ons welkom. Kinderen worden hier elke dag een stukje 'rijker' qua kennis en vaardigheden. Zo zijn ze klaar voor de wereld van morgen.

Kleinschalige buurtschool
Het Schateiland is een kleine buurtschool. De leerlingen hebben per leeftijdsgroep een eigen ingang, ze lopen rustig in de gang en hangen hun jassen netjes op en bergen hun spullen op. Er zitten gemiddeld tussen de 25 en 28 kinderen in een klas.
 
Ieder kind is welkom
Het Schateiland is een openbare school. Dat wil zeggen dat iemands levensovertuiging, cultuur, ras en maatschappelijke positie geen rol speelt bij toelating. Iedereen is welkom, onze school is een bonte verzameling van verschillende mensen met even zo vele verschillende meningen. Wij zijn voor integratie en niet voor segregatie. De leerlingen wordt geleerd respect te hebben voor anderen en hun opvattingen. Die verschillen maken onze school bruisend en leerzaam. Kortom, onze school vormt een afspiegeling van de maatschappij en is dus een goede voorbereiding op het samenleven en samenwerken met verschillende mensen.

Gestructureerd werken
Op het Schateiland wordt gewerkt in jaargroepen. In die groepen wordt gewerkt volgens het model Handelings Gericht Werken. Dat betekent dat iedere leerling onderwijs op maat krijgt aangeboden. Iedere leerling wordt intensief gevolgd door middel van toetsen, observaties en kindgesprekken. Aan de hand van deze gegevens wordt een leerplan gemaakt. Dit plan wordt steeds geëvalueerd en bijgesteld.

Adresgegevens

Mercatorhof 7
2803 EX Gouda
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand