ODBS De Voorpoort

Onderdeel van: Stichting Op Kop - Vollenhove
Onderdeel van: Stichting Op Kop - Vollenhove
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen, Dalton
Openbaar
60 Leerlingen

Omschrijving van ODBS De Voorpoort

Onze 200 medewerkers verzorgen onderwijs aan 1650 leerlingen op 14 openbare basisscholen in Steenwijkerland en Zwartewaterland. Samen maken ze deel uit van Stichting Op Kop. 

OBS de Voorpoort is een van scholen van Stichting Op Kop. Lekker leren begint met plezier, een veilig gevoel en persoonlijke aandacht. Zo kunnen we onze eigen kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen en leren we die van anderen benutten. Samen zijn we verantwoordelijk voor de school en voor elkaar. De leerlingen worden elke dag zelfstandiger en beter in samenwerken.Leren gaat bij ons over nieuwsgierig zijn, ondernemen en onderzoeken. Elke dag lekker leren en blijven groeien. Daar draait het om bij ons op de Voorpoort.

Wij zijn een openbare Daltonschool. Dit houdt in dat wij de kernwaarden van het Daltononderwijs onderschrijven en actief uitvoeren. Ons onderwijs geven wij vanuit een gezamenlijke visie. 

Openbaar onderwijs: Dit is onze school. Wij willen dat een kind zich hier goed voelt. Want de kinderen op onze school moeten veel leren. Ontdekken wat ze interessant vinden. Waar ze goed in zijn. En waar ze in geloven. Wij zijn een openbare school. Je mag bij ons jezelf zijn en zeggen wat je vindt. Wat je gelooft. Dat mag elk kind en elke leerkracht, want daardoor leren we van elkaar. We komen erachter dat we veel op elkaar lijken, maar soms ook verschillen. We leren om samen te werken en om respect voor elkaar te hebben. Onze school staat midden in de samenleving en gaat uit van de normen en waarden ván die samenleving. Zo krijgt ieder kind bij ons de kans om zich te ontwikkelen. Om kansen te grijpen en om een gelukkig kind te zijn. Wij willen op onze school dat elk kind weet: ik ben welkom.

Adresgegevens

Groenestraat 36
8325 AZ Vollenhove
Overijssel, Nederland
Bereken woon-werk afstand