Kindcentrum De Minstreel

Onderdeel van: Trinamiek - IJsselstein
Onderdeel van: Trinamiek - IJsselstein
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Rooms-Katholiek
450 Medewerkers

Omschrijving van Kindcentrum De Minstreel

Als je bij De Minstreel binnenloopt, merk je direct dat het met de onderlinge sfeer en warmte naar elkaar wel goed zit. In de relatie met kinderen zul je zien en ervaren, dat het betrokken leerkrachten zijn, die dagelijks op de Minstreel werken. We bieden kinderen een fijne en veilige leeromgeving. Daarom voelen kinderen op de Minstreel zich snel thuis. Als een kind persoonlijk in balans is, zal het tot leren komen. Wij vinden: GEVOEL EN VERSTAND GAAN HAND IN HAND. Vanuit deze gedachte werken wij met elkaar -en dus ook met ouders- dag in, dag uit aan het welbevinden en het leren van kinderen. Zo proberen we het maximale uit kind(eren) te halen.

Missie en visie Kindcentrum De Minstreel
"Jij mag zijn zoals je bent, om te worden wie je bent, maar nog niet kunt zijn. En je mag het worden op jouw manier en in jouw tijd."

Elk kind heeft een wil om te leren en zichzelf te ontplooien. Een kind is nieuwsgierig en ontdekt graag. Op de Minstreel mag elk kind er zijn, zich laten zien én stralen. We nemen kinderen mee en we geven kinderen de kans om óns mee te nemen, óns te verbazen in hun ontwikkeling. We willen zorgen voor een stevige basis in kennis en vaardigheden. Zo bereiden wij hen voor op de volgende stappen in het leven. Bij alles wat we doen, werken we samen met ouders. Wij willen hen ondersteunen in en betrekken bij de ontwikkeling van hun kind.

De wereld van de toekomst is wat kinderen er straks van maken. We proberen kinderen voldoende bagage mee te geven om straks als evenwichtige mensen mee te doen in de samenleving van morgen. En dat is meer dan kennis en vaardigheden alleen.
We hebben oog voor ieders talent en helpen dat verder te ontwikkelen door boeiend onderwijs te bieden. In een rijke en veilige omgeving dagen we kinderen uit om het beste uit zichzelf te halen. Daarbij gaat het altijd om een mix van opvoeden, leren én ontwikkelen. We willen kinderen ook in staat stellen die dingen te doen, die ze graag willen leren. We willen hen bijbrengen, dat zelfstandigheid en samenwerken met anderen belangrijk zijn om succesvol verder te komen.

Leren is geen doel op zich. Juist het proces moet waarden- en betekenisvol zijn. Een kind eigenaar maken van zelfgemaakte keuzes is belangrijk in de groei naar volwassenheid. "Laat maar zien wat je kunt" is heel mooi, maar "Ik wil laten zien, wat ik kan", is nog mooier.

Adresgegevens

Touwlaan 23
3400 AA IJsselstein
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand