Agnesschool

Onderdeel van: Trinamiek - IJsselstein
Onderdeel van: Trinamiek - IJsselstein
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Rooms-Katholiek
450 Medewerkers

Omschrijving van Agnesschool

Op de Agnesschool staan een vijftal waarden centraal: samen, verantwoordelijk, boeiend, respect en plezier. Ze geven de identiteit van onze school weer, die wij samen met medewerkers, ouders, leerlingen en de omgeving vormgeven. De waarden vormen samen één geheel.

"Wij zijn een middelgrote school. Iedereen kent elkaar en ziet elkaar. Je bent iemand!"

Visie
Op de Agnesschool zij wij samen (team, ouders, leerlingen) verantwoordelijk voor boeiend onderwijs. Dit alles doen wij uit respect voor jezelf, de ander en de omgeving. Met als doel: met plezier leren op school!

Waardengedreven onderwijs gaat uit van kansen en mogelijkheden. Kinderen die de kans krijgen om het beste uit zichzelf te halen, doen dat ook. Kinderen hebben van nature talent, creativiteit en empathie. Als je weet wie je bent en wat je in huis hebt, sta je veel steviger in je schoenen. Het leert kinderen om keuzes te maken en vooral ook: de verantwoordelijkheid voor die keuzes te dragen. Het is onze taak het beste uit het kind te halen en een veilig klimaat te scheppen. Het logo van de Agnesschool laat zien waar we voor staan en is opgebouwd uit onze kernwaarden waarbinnen onze uitgangspunten verankerd zijn.

Missie: Leren, creëren en inspireren
De leerkracht ziet het als zijn taak om ieder kind kansen te geven om zich in een ononderbroken leerlijn te ontwikkelen tot een zelfstandig denkend, sociaal, evenwichtig en creatief mens.

Adresgegevens

Zomerdijk 43
3402 MJ IJsselstein
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand