Bartiméus SO Lochem

Onderdeel van: Stichting Bartiméus Onderwijs - Lochem
Onderdeel van: Stichting Bartiméus Onderwijs - Lochem
Speciaal (basis) onderwijs
Speciaal
Christelijk
23 Leerlingen

Omschrijving van Bartiméus SO Lochem

De Bartiméusschool - SO Lochem - is een school voor kinderen met een visuele beperking in de basisschoolleeftijd. Je kind krijgt er alle ruimte zich te ontplooien en wordt gestimuleerd te laten zien wat het kan. De leerling leert zijn zelfstandigheid en zelfredzaamheid te vergroten om zich vrij te bewegen in de maatschappij. Zo nodig met hulp van aangepaste omgeving, materialen of extra begeleiding.

Het motto van ons onderwijs is: ‘Ik doe mee!’ 

Het onderwijs is in grote lijnen vergelijkbaar met dat van een reguliere basisschool. De vakken die leerlingen daar krijgen, staan ook bij ons op het rooster. Voor de cognitieve vakken wordt handelingsgericht en opbrengstgericht gewerkt. Naast cognitieve (taal en rekenen) en zaakvakken (aardrijkskunde, geschiedenis en biologie), is er ook een aanbod van creatieve vakken (handvaardigheid, gym en muziek) en expertisevakken.

Missie

Wij willen er voor zorgen dat alle mensen die slechtziend of blind zijn in Nederland het leven kunnen leiden dat bij hen past. Dat is onze missie. We zijn er voor alle mensen met een visuele beperking, van alle leeftijden en in alle levensfases. En voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel voor hen inzet.

Visie

Bij Bartiméus zijn we ervan overtuigd dat een kind met een visuele beperking het verdient om 100% mee te kunnen doen, net als zijn leeftijdsgenootjes zónder beperking. Bij Bartiméus kunnen slechtziende en blinde leerlingen onderwijs volgen via speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Ook is er een plek voor slechtziende en blinde leerlingen die zeer moeilijk kunnen leren. Ontwikkelen op een manier dat past bij de leerling, staat bij ons centraal. Ook kunnen we leerlingen begeleiden op hun reguliere school met ambulante onderwijskundige begeleiding. Voor ons geldt: ieder kind telt mee!  

Adresgegevens