Het Baken Almere

Almere
Voortgezet onderwijs
Interconfessioneel
3.000 Leerlingen
5 Locaties

Omschrijving van Het Baken Almere

Door goed onderwijs de wereld een beetje mooier maken!
Het Baken Almere zoekt inspirerende en enthousiaste collega’s met een doel!

Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel voortgezet onderwijs, waartoe onze vijf scholen behoren:Vijf scholen, één familie
De vijf Bakenscholen hebben hetzelfde sterke DNA: de interconfessionele basis. We willen verbinden: zowel in de samenleving als met elkaar. Iedereen telt daarom bij ons mee. Wij vinden dat ieder mens recht heeft op een eigen plekje en een zelfgekozen eigen pad, met ruimte voor elkaar. Elke school heeft daardoor een open, vriendelijke en veilige sfeer. Leerlingen komen graag, elke dag weer.
 
Onze kinderen maken de wereld graag een beetje mooier
Respect en naastenliefde staan bij ons hoog in het vaandel. In deze roerige tijd zijn de normen en waarden van de één niet die van de ander. Op de Bakenscholen leren jonge mensen met verschillende achtergronden elkaar te begrijpen en te respecteren. Alhoewel wij een protestant-christelijke en rooms-katholieke grondslag hebben, staan we open voor jongeren van alle levens- en geloofsovertuigingen. Want we staan midden in de maatschappij. Als toonaangevende scholen in Almere spelen wij zo een belangrijke rol in de bewustwording van een nieuwe generatie.

We zijn niet alleen zuinig op elkaar maar ook op de natuur. Die hebben we te leen om straks weer door te geven aan een volgende generatie. Laten wij de aardbol daarom mooier achterlaten dan wij haar hebben aangetroffen. Dat is onze overtuiging, vanuit ons hart. Integer zijn is liefdevol handelen, ook als er niemand kijkt.
 
Op elk niveau
De Bakenscholen helpen jongeren zich voor te bereiden op hun toekomstige rol. Ze kunnen zich bij ons ontwikkelen tot burgers die zich bewust zijn van wat ze doen. En vastberaden zijn in hun intenties.
  • Trinitas Gymnasium is het enige zelfstandige gymnasium in Almere en biedt een mix van cultuur, klassieke oudheid en moderne wetenschap als rijke voedingsbodem voor de toekomst van haar leerlingen.
  • Park Lyceum biedt degelijk onderwijs op de schoolsoorten atheneum, havo en mavo, waarbij de internationale context en de aandacht voor persoonlijke vorming bijzonder zijn. Zo gaan leerlingen op uitwisseling, wordt er gewerkt aan Europese projecten en kunnen leerlingen verschillende erkend taalcertificaten behalen.
  • Poort Lyceum, biedt onderwijs aan leerlingen op havo- en mavoniveau. Poort Lyceum is een jonge school in een nieuwe, bruisende wijk. Met persoonlijke aandacht en ruimte voor de individuele leerstijl en interesse. Aan de start van schooljaar 2019/2020 zijn de deuren geopend van een prachtig nieuw schoolgebouw. Wij geloven dat eigen inbreng en verantwoordelijkheid groot goed is. Dit stimuleert motivatie en versterkt talent. Onze slogan is dan ook: Ticket tot talent.
  • Stad College is een Vakcollege. Vanaf het eerste jaar werkt de leerling aan het realiseren van zijn of haar beroepswens. Stad College biedt leerlingen gepersonaliseerd leren aan, waarbij ze ook hun eigen rooster maken. De docent is de coach, een mentor die mee kijkt over de schouder van de leerling naar de voortgang van het onderwijsleerproces.
  • International School Almere is een snelgroeiende IB World School voor leerlingen met een internationale achtergrond, to become global citizens in a sustainable world.

Onze scholen

Meer scholen tonen

Adresgegevens

Rooseveltweg 5
1314 SJ Almere
Flevoland, Nederland
Route plannen

Vacatures van Het Baken Almere

{"total":12,"sectoren":{"2":12},"vakken":{"151":2,"8":1,"158":1,"532":1,"31":1,"44":1,"26":1,"21":1,"76":1,"52":1,"45":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":12,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":2,"1":8,"-1":0},"dienstverband":{"1":3,"3":9,"-1":0},"zijInstroom":{"1":5,"2":7,"-1":0},"onderwijsTypen":{"11":3,"1":9,"-1":0},"bevoegdHeden":{"6":7,"5":3,"1":1,"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":2,"3":2,"7":3,"30":12},"functieSoorten":{"1":9,"3":2,"2":1},"provincies":{"11":12}}
12 onderwijsvacatures
Gisteren
Voortgezet onderwijs VO
1-12-2023
Fulltime 1,0 fte
Gisteren
Voortgezet onderwijs VO
13-11-2023
Parttime 0,6 fte
4 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
01-11-2023
Parttime 0,6 FTE
Toon alle 12 vacatures