Al Amana Zuilen

Onderdeel van: Al Amana - Utrecht
Basisonderwijs
Islamitisch
400 Leerlingen

Al Amana scholen

De Al Amana-scholen zijn Nederlandse scholen op islamitische grondslag. Het onderwijs wordt vormgegeven vanuit onze islamitische identiteit. Onze scholen kenmerken zich door kwalitatief hoogwaardig, ambitieus onderwijs op islamitische grondslag, waarin leerlingen hun geloof kunnen beleven en waarmee zij optimaal worden toegerust om een succesvol deelnemer én bijdrager te worden van de Nederlandse samenleving.

Onze scholen zijn gastvrij: wij staan open voor alle kinderen, ongeacht hun sociale, politieke en religieuze achtergrond. Iedereen voelt zich welkom en gezien. Als u voor een van onze scholen kiest, kiest u voor een schoolklimaat waar akhlaaq (het goede gedrag) centraal staat. Wij geloven dat een kind pas kan slagen in de samenleving wanneer zijn of haar karakter en gedrag goed gevormd zijn. Ontwikkeling van sociaal-emotionele intelligentie (gedrag) vinden wij minstens zo belangrijk als cognitieve intelligentie (kennis). De boodschap van de Koran en het voorbeeld van de Profeet Mohammed (VZMH) vormen daarbij het uitgangspunt.

Missie

De islamitische identiteit: dat is bij uitstek hetgeen de Al Amana-scholen onderscheidt van
andere scholen. De islamitische identiteit is altijd onze kracht geweest. Wij willen onze
leerlingen voorbereiden op de toekomst als bewuste burger. Wij doen dit door onze
leerlingen de islamitische waarden bij te brengen en deze ook voor te leven. Onze scholen
staan in de maatschappij en onze deuren staan open voor iedereen die met ons samen wil
werken aan het verrijken van de leef- en leeromgeving van kinderen.
Onze islamitische identiteit is voelbaar in gedrag en de manier waarop wij met elkaar
omgaan. Ouders en medewerkers zijn rolmodellen in Akhlaaq (gedrag/omgangsvormen).
Het is belangrijk dat onze kinderen opgroeien in een sfeer die overeenkomt met onze
gemeenschappelijke normen en waarden. Wij gaan respectvol met elkaar om en staan open
voor verschillen. Wij willen samenwerken om tot voorbeeld te zijn en hen in staat te stellen
op te groeien tot zelfbewuste wereldburgers die trots zijn op hun identiteit.


Video

𝐎𝐧𝐭𝐝𝐞𝐤 𝐰𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐄𝐦𝐢𝐧𝐞, 𝐅𝐨𝐮𝐚𝐝 𝐞𝐧 𝐌𝐢𝐫𝐣𝐚𝐦 𝐤𝐢𝐞𝐳𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐀𝐥 𝐀𝐦𝐚𝐧𝐚 𝐒𝐜𝐡𝐨𝐥𝐞𝐧! In deze video geven zij een kijkje achter de schermen en delen hun persoonlijke ervaringen. Ben jij op zoek naar een inspirerende werkomgeving waar jij als leerkracht het verschil kan maken? Of wil jij gewoon eens een kijkje nemen bij onze scholen? Twijfel dan niet en stuur ons een berichtje via info@werkenbijalamana.nl. Wij zetten graag samen met jou de eerste stap naar een geweldige werkomgeving!

Collega’s aan het woord

Bij Al Amana voel ik me echt thuis. Het is niet zomaar een baan; het is een plek waar ik mijn passie kan volgen en gewaardeerd word voor mijn inzet. Het is alsof ik deel uitmaak van een grote, hechte familie. Wat Al Amana extra speciaal maakt, zijn mijn geweldige collega's. Samenwerken met dit team is een waar genot. De gezellige sfeer op de werkvloer maakt elke dag een plezier. We steunen elkaar en werken samen aan onze gezamenlijke doelen. Een van de dingen waar ik het meest dankbaar voor ben bij Al Amana, is de overvloed aan doorgroeimogelijkheden. Hier krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen en mijn carrière naar nieuwe hoogten te tillen. Het is een plek waar ik me constant kan blijven ontwikkelen en groeien. Kortom, Al Amana is niet zomaar een werkplek; het is mijn tweede thuis geworden, waar ik me gewaardeerd voel en waar ik volop kan groeien in mijn professionele leven.

Mirjam

Leerkracht bij Al Amana scholen


Adresgegevens

Marnixlaan 362
3552 HM Utrecht
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand