Van Voorthuijsenschool (Hoofddorp)

Onderdeel van: Stichting Spaarnesant - Hoofddorp
Onderdeel van: Stichting Spaarnesant - Hoofddorp
Speciaal (basis) onderwijs
Speciaal
Openbaar
171 Leerlingen

Omschrijving van Van Voorthuijsenschool (Hoofddorp)

Spaarnesant is het bevoegd gezag van alle 26 openbare scholen voor primair, speciaal primair en speciaal onderwijs in de gemeente Haarlem. Bij Spaarnesant werken ongeveer 850 personeelsleden aan goed onderwijs voor ongeveer 6800 leerlingen. Spaarnesant is een open onderwijsinstelling die staat voor maximale ontplooiing van al haar leerlingen. De scholen van Spaarnesant bieden de leerlingen een passend onderwijsaanbod en vinden het belangrijk dat zij gelukkig zijn op school. Leerlingen van Spaarnesant maken goed voorbereid en met zelfkennis en zelfvertrouwen hun volgende stap in het onderwijs en in de maatschappij. De scholen van Spaarnesant hebben onder verantwoordelijkheid van de directeur een grote ruimte om zelf invulling te geven aan goed onderwijs en een eigen onderwijsprofiel in relatie tot de omgeving.

Bijzonderheden

De Van Voorthuijsenschool is een school voor speciaal onderwijs met locaties in Haarlem en Hoofddorp en wij geven les aan kinderen die zeer moeilijk leren.
We richten ons onderwijs zo in, dat de leerlingen – nu en in de toekomst – optimaal kunnen functioneren in de maatschappij op hun eigen niveau, met passende ondersteuning. Dat wil dus zeggen zo zelfstandig als voor deze individuele leerling mogelijk is. We werken met passende groepsprogramma’s, zodat alle leerlingen de uitdaging krijgen die zij nodig hebben.

Zo zelfstandig mogelijk
Op de Van Voorthuijsenschool werken specialisten die ruime ervaring hebben met leerlingen die naast zeer moeilijk lerend bijvoorbeeld ook een stoornis hebben in het autistisch spectrum of het syndroom van Down. We richten ons onderwijs zo in, dat deze leerlingen met passende ondersteuning optimaal kunnen functioneren in de maatschappij. Dat wil zeggen: zo zelfstandig als mogelijk. Het versterken van zelfstandigheid en communicatie heeft daarom bij alle leeractiviteiten een hoge prioriteit.
Naast onderwijs en zorg aan onze eigen leerlingen biedt de Van Voorthuijsenschool kennis en begeleiding aan scholen in het reguliere en speciaal basisonderwijs en zorginstellingen in de regio.

Uitdagend en opbrengstgericht
Onze leerlingen stimuleren wij door veel aandacht te besteden aan structuur op het gebied van activiteit, ruimte, tijd en communicatie. Op die manier bieden we onderwijs dat niet alleen passend is, maar ook uitdagend en opbrengstgericht.

Adresgegevens

Anne Franklaan 22
2135 AH Hoofddorp
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand