Haagsche Schoolvereeniging

Den Haag
Basisonderwijs, Speciaal (basis) onderwijs
Algemeen bijzonder
1.175 Leerlingen
8 Locaties

Omschrijving van Haagsche Schoolvereeniging

De Haagsche Schoolvereeniging (HSV) is in 1901 opgericht als naamloze vennootschap en in 1940 is de Stichting Haagsche Schoolvereeniging opgericht.
De Stichting Haagsche Schoolvereeniging beheert drie basisscholen (zowel nationaal als internationaal), ieder met een afdeling. De scholen zijn ondergebracht in zes gebouwen in Den Haag.
Het personeel op de internationale afdeling bestaat uit (near-)native speakers in de Engelse taal. De internationale afdeling heeft dependances aan de Koningin Sophiestraat 24A, de Van Nijenrodestraat 16 en de Van Heutszstraat 12. Het Instituut voor Individueel Onderwijs (IVIO) is een school voor speciaal basisonderwijs, gevestigd aan de Laan van Poot 91. Light house Special Education (LSE) is de internationale afdeling van deze school en is gevestigd aan de van Heutszstraat 12. De Willemspark basisschool is gehuisvest aan de Frederikstraat 28. Het Open Venster is als afdeling voor dyslectische kinderen van de Willemspark basisschool gevestigd aan de van Heutszstraat 12, het bestuursbureau houdt daar eveneens kantoor.
 
Ons onderwijs is hedendaags en uitdagend. Alle scholen en afdelingen hebben hoge ambities en zijn naar het oordeel van de onderwijsinspectie minstens voldoende of goed. Ons onderwijs is gericht op de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen. Het International Primary Curriculum speelt een sleutelrol bij het bereiken van deze doelen, naast de leerlijnen voor taal en rekenen.
 
De kernwaarden van de organisatie zijn: respect, connectiviteit, verantwoordelijkheid en veiligheid. Ons doel is dat de kinderen op verschillende gebieden het beste uit zichzelf halen. Zowel medewerkers als leerlingen worden actief betrokken bij hun eigen ontwikkeling, onder andere door hier gesprekken over te voeren. We streven naar een uitdagende leeromgeving, waarin nieuwe vaardigheden geleerd worden en een ‘Growth Mindset’ leidend is.
Voor meer informatie over onze organisatie, nodigen we je van harte uit om onze website te bezoeken: https://hsvdenhaag.nl/nl/

Onze scholen

Meer scholen tonen

Adresgegevens

Van Heutszstraat 12
2593 PJ Den Haag
Zuid-Holland, Nederland
Route plannen