KBs De Wijde Blik

Onderdeel van: Kalisto Boeiend Basisonderwijs! - Kamerik
Onderdeel van: Kalisto Boeiend Basisonderwijs! - Kamerik
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Rooms-Katholiek
165 Leerlingen

Boeiend Basisonderwijs!

Kalisto Boeiend Basisonderwijs!

KBs De Wijde Blik maakt onderdeel uit van Kalisto Boeiend Basisonderwijs! Kalisto is een moderne onderwijsinstelling in de regio's Woerden en Abcoude waar 15 basisscholen en 1 school voor speciaal basisonderwijs deel van uit maken en 400 medewerkers in dienst zijn.

Kalisto wil als werkgever mensen boeien en binden in een professionele cultuur, waarin ruimte is voor persoonlijke groei en talentontwikkeling. Om de groei en talentontwikkeling mogelijk te maken, is er veel aandacht en ruimte voor scholing en professionele leergemeenschappen, gekoppeld aan persoonlijke doelen en ontwikkeling.
Kalisto kenmerkt zich verder door:
  • empowerment: verantwoordelijkheid zo laag mogelijk houden binnen de organisatie;
  • peerlearning: leren van en met elkaar - verbinding zoeken;
  • teamsynergie nastreven: vanuit de dialoog met elkaar meerwaarde behalen;
  • streven naar duurzame ontwikkeling;
  • zelfsturende teams;
  • lerende organisatie.
De Wijde Blik
De Wijde Blik ligt in Kamerik (gemeente Woerden) en is een kleinschalige basisschool. De school telt 165 leerlingen. De kinderen zijn verdeeld over 7 groepen. Het team bestaat uit 13 enthousiaste betrokken en bekwame leerkrachten, een Intern Begeleider (IB-er), een vakleerkracht bewegingsonderwijs, een administratief medewerkster, een schoolassistente en een conciërge. De school wordt geleid door de locatiedirecteur.
Nieuwbouw voor onze school is in voorbereiding. De doelstelling is om onze nieuwe duurzame huisvesting (0 op de meter), samen met de buurschool in 2019 te betrekken.

Missie /Visie
We zorgen voor een veilige omgeving waarin je kunt zijn wie je bent en waar we respect tonen naar elkaar. We bieden de kinderen de ruimte om te groeien in ontwikkeling, kennis, doorzettingsvermogen, zelfstandigheid, samenwerking en sociale vaardigheden. De samenwerking in de driehoek ouders-school-kind vinden we hierbij van grote waarde.
Lekker in je vel zitten! Met plezier naar school gaan zorgt ervoor dat er ruimte is om te leren. Het welbevinden van elke leerling staat daarom bij ons hoog in het vaandel.

Onderwijsconcept
Wij werken met een leerstofjaarklassensysteem. Daarbij maken we in sommige gevallen gebruik van een combinatiegroep. Binnen dit leerstofjaarklassensysteem wordt er gedifferentieerd en instructie gegeven op drie niveaus. We werken dagelijks met coöperatieve werkvormen om de kinderen te betrekken bij het onderwijs en we ontwikkelen ons op het gebied van onderzoekend & ontwerpend leren.

Identiteit
“Wij leren en geloven met een Wijde Blik” De Wijde Blik is een katholieke school met een openbaar karakter. De identiteit van De Wijde Blik wordt gevormd door vier dimensies: pedagogisch, onderwijskundig, maatschappelijk en levensbeschouwelijk. Onze schoolidentiteit is voortdurend in ontwikkeling. We handelen vanuit gevoel voor de katholieke traditie waarbij we respect voor elkaar belangrijk vinden. Om een beeld te krijgen van de school kun je kijken op: www.dewijdeblikkamerik.nl.

Adresgegevens

Mijzijde 76a
3471 GP Kamerik
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand