Stichting Varietas

Deventer
Deventer
Basisonderwijs
Interconfessioneel
4.400 Leerlingen
3 Locaties

Omschrijving van Stichting Varietas

Stichting Varietas is een onderwijsorganisatie met 26 scholen en 29 onderwijslocaties in Salland en Twente. Varietas biedt onderwijs aan ongeveer 5000 leerlingen en heeft ruim 500 medewerkers.
Om kinderen optimaal te kunnen ondersteunen bij hun ontwikkeling is in 2019 Stichting Kinderopvang Varietas opgericht. Deze stichting werkt nauw samen met het schoolbestuur stichting Varietas en biedt op verschillende Varietas scholen eigen buitenschoolse opvang (BSO) en Peuteropvang (POV) voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Zo kunnen we het onderwijs en opvang op elkaar laten aansluiten en elkaar laten versterken. Ons doel is om een ononderbroken ontwikkelingsproces te bieden.
 
Binnen Varietas werken echte ‘hartwerkers’. Wij stropen de mouwen op, maar werken ook altijd vanuit ons hart. Wij hebben daarbij ook de durf en het lef om het soms wat anders te doen. Onze kern, waarbij we geloven dat diversiteit de bron van bloei is, wordt gevormd door vier uitgangspunten: het lef om te ontwikkelen, werkgeluk, ons zelf en elkaar beter maken en tot slot de verbinding zoeken, oog hebben voor elkaar.
Samen vormen wij een unieke eenheid en een rijk netwerk boordevol expertise. In alle verscheidenheid leggen wij verbindingen met elkaar en werken wij samen om elkaar en de wereld  een beetje mooier te maken. We zijn trots op onze organisatie!

Missie

Stichting Varietas heeft als missie ieder kind de best mogelijke basis voor de toekomst te bieden. Kinderen verschillen en dat is normaal. Binnen de Varietas-scholen hechten we veel waarde aan een brede ontwikkeling van kinderen. Vanzelfsprekend is de basis op orde (taal, rekenen en sociaal-emotioneel). De Varietas-scholen leggen daar boven op hun schooleigen ambities. Wij leggen de lat hoog, zowel voor onszelf als voor de kinderen, maar wij zijn ook realistisch in wat onze mogelijkheden zijn. Wij zoeken naar een goede balans tussen de drie kernopdrachten van het onderwijs:

  • kennisontwikkeling: kennis en vaardigheden verwerven
  • maatschappelijke vorming: leren omgaan met anderen, deelnemen aan de samenleving
  • persoonsvorming: worden wie je bent, je talenten ontwikkelen, eigen keuzes leren maken

Visie

In de visie van Varietas komen drie kernwaarden duidelijk naar voren:
  • eigenheid: vanuit een eigen identiteit, waarden-gedreven, ondernemend en met lef
  • professionaliteit: wij werken samen aan een professionele cultuur, organisatie en communicatie
  • verantwoordelijkheid: voor jezelf, voor de ander en voor de wereld om ons heen

Onze scholen

Meer scholen tonen

Adresgegevens

Bosanemoon 30
7422 NW Deventer
Overijssel, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Stichting Varietas

{"total":2,"sectoren":{"1":2},"vakken":{"95":2,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":2},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":2,"-1":0},"dienstverband":{"2":2,"-1":0},"zijInstroom":{"1":2,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"3":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"5":2,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":2,"3":2,"7":2,"30":2},"functieSoorten":{"2":2},"provincies":{"4":2}}
2 onderwijsvacatures