SPO Utrecht

Utrecht
Basisonderwijs, Voortgezet speciaal onderwijs, Speciaal (basis) onderwijs, Meerdere sectoren
Openbaar
9.500 Leerlingen
37 Locaties

Werken bij SPO Utrecht | Samen leren groeien

Werken bij SPO Utrecht betekent werken bij een groot en divers bestuur van 33 openbare basisscholen, een school voor speciaal basisonderwijs, twee scholen voor speciaal onderwijs, een school voor VSO en een internationale school. We werken vanuit autonomie, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Wat betekent: eigen, verantwoorde keuzes maken én zoeken naar verbinding en de kracht van het collectief waar het ons sterker maakt. Dát kenmerkt SPO Utrecht.

We hechten veel waarde aan de expertise, kennis en ervaring van onze medewerkers. Duurzame professionalisering, persoonlijke groei en ontwikkeling zijn belangrijke speerpunten in ons werk. We hebben dan ook een groot netwerk van stevig opgeleide schoolopleiders die jou intensief coachen en begeleiden. Zodat je een goede onderwijsprofessional kunt zijn, worden en blijven. Op die manier werken we samen aan goed onderwijs voor de kinderen in Utrecht, nu én in de toekomst.
 
Bij SPO Utrecht dóe je ertoe!

Missie

Vanuit ons motto ‘Samen leren groeien’ werkt SPO Utrecht elke dag aan goed onderwijs voor alle kinderen. Met ons onderwijs bereiden we kinderen voor op de toekomst en zorgen we voor een geschikt vervolg in het vervolgonderwijs (kwalificatie). Het beheersen van de basisvaardigheden verbetert de kansen van onze leerlingen later in het leven. Met ons onderwijs zorgen we ervoor dat kinderen leren samen te leven en te leren met anderen (socialisatie). Ook dragen we bij aan de ontwikkeling tot een verantwoordelijke wereldburger (persoonsvorming). De school zien we als oefenplaats voor de maatschappij, een plek waar samen geleefd en geleerd wordt. We zijn en blijven met elkaar in gesprek over actuele thema’s, ook als dit moeilijke gesprekken zijn. We willen samen, leren, groeien.
 

Visie

Onze visie is verwoord in vier uitgangspunten:
 
  • Onze school biedt goed onderwijs: we stimuleren de brede ontwikkeling van leerlingen in betekenisvolle leersituaties en komen tegemoet aan verschillen tussen leerlingen.
  • Onze school biedt een goed pedagogisch klimaat: we bieden een prettige en veilige omgeving met hoge verwachtingen, waarin we naar elkaar omkijken en waarbinnen ouders en professionals samenwerken aan de ontwikkeling en opvoeding van de kinderen.
  • Onze school voedt op tot burger in de Nederlandse samenleving: we werken aan actief burgerschap, we staan open voor diversiteit en we leren de leerlingen dit te waarderen.
  • Onze school biedt een goede structuur: de organisatie past bij de visie van de school, er is een stimulerende leeromgeving en leerlingen hebben daarbinnen hun eigen verantwoordelijkheid. We werken cyclisch aan schoolontwikkeling.

Werkomgeving

Bij SPO Utrecht werk je vanuit autonomie en verantwoordelijkheid. We vertrouwen op jouw kwaliteiten. Je maakt keuzes die passen bij jouw school, jouw groep en de wijk waarin je werkt. Maar je staat er nooit alleen voor. Dankzij onze goed opgeleide schoolopleiders en stevige coaching en begeleiding, kun je je blijvend ontwikkelen. Op de basisschool die bij jou past. In de functie die bij je past. Zo heb je keuze uit 38 scholen om op te werken, ieder met een eigen identiteit. Wil je liever werken op verschillende scholen? Dan ben je meer dan welkom in onze Pool of Starterspool.
 
Ben je na een tijdje toe aan een volgende stap, dan zijn er bij ons goede doorgroeimogelijkheden naar een coachende, specialistische of leidinggevende functie. Bijvoorbeeld als schoolopleider, gedragsspecialist of bouwcoördinator. We werken vanuit mooie, duurzame werkplekken verspreid door de stad. Veel van onze scholen hebben recent nieuwbouw gekregen of zijn gerenoveerd. Ook voor jou is er dus een fijne, gezonde werkplek te vinden. Meer weten? https://www.werkenbijspoutrecht.nl
 
Heb je interesse maar nog geen diploma op zak? Als zij-instromer
heb je zeker mogelijkheden bij SPO Utrecht. Bekijk onze website of neem contact met ons op via werkenbij@spoutrecht.nl!
 

Bijzonderheden

 
  • Wist je dat elke SPO Utrecht school één of meerdere eigen schoolopleiders heeft? We investeren al jaren in de opleiding en organisatie van onze schoolopleiders. Bij ons is het een vanzelfsprekendheid dat elke (nieuwe) collega een goed en op maat gemaakt begeleidingstraject krijgt. Zodat je de leerkracht kunt worden en blijven die je graag wil zijn. Zodat je in ontwikkeling blijft. Zodat je er nooit alleen voor staat. Meer weten? werkenbijspoutrecht.nl
 
  • Volg jij ons al op social media? We zijn te vinden op LinkedIn, Instagram en Facebook. Zo blijf je altijd op de hoogte van ons laatste nieuws en leukste vacatures!

Onze scholen

Meer scholen tonen


Video

Beluister hieronder de podcast over hoe SPO Utrecht werkt aan een aantrekkelijke leer- en werkomgeving. Met onder andere veel aandacht voor onze schoolopleiders!

Adresgegevens

Orteliuslaan 871
3528 BE Utrecht
Utrecht, Nederland
Route plannen

Vacatures van SPO Utrecht

{"total":16,"sectoren":{"1":11,"5":4,"6":1},"vakken":{"527":3,"215":2,"102":9,"16":1,"8":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":16,"2":0},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":16},"dienstverband":{"-1":16},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":16},"onderwijsTypen":{"1":10,"5":5,"2":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":16},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":1,"7":2,"30":14},"functieSoorten":{"3":7,"1":9},"provincies":{"8":16}}
16 onderwijsvacatures
Toon alle 16 vacatures