Vechtdal College

Onderdeel van: Stichting Landstede - Hardenberg, Ommen, Dedemsvaart
Onderdeel van: Stichting Landstede - Hardenberg, Ommen, Dedemsvaart
Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
Christelijk
3.800 Leerlingen

Omschrijving van Vechtdal College

Het Vechtdal College is een christelijke school voor voortgezet onderwijs in Noordoost-Overijssel. De school heeft drie locaties: Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart. Iedere locatie heeft zijn ‘eigen karakter’. Wat ons verbindt is onze ambitie: we willen leerlingen bagage meegeven waarmee ze hun weg kunnen vinden in de samenleving. Bagage in de vorm van goed onderwijs, een breed aanbod aan activiteiten en maatwerk in zorg en begeleiding.

Organisatie
Als christelijke school willen we meer bieden dan alleen de voorbereiding op een diploma. De Bijbel is onze bron van inspiratie en vormt het fundament van het strategisch beleidsplan. De uitingen van deze inspiratie moeten voelbaar zijn, binnen en buiten het schoolgebouw. Aandacht voor het unieke, respect, vertrouwen en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten.
Christelijke school
Dit is merkbaar in de manier waarop we met elkaar werken. We zijn trots en dankbaar dat we onze leerlingen en medewerkers de christelijke normen en waarden mogen meegeven. Juist deze mogelijkheid maakt dat we als school niet alleen kennis willen overdragen. We zien het duidelijk als onze taak om leerlingen ook sociaal te vormen, ze mee te geven dat we met respect voor elkaar en geloof in de ander, samenleven en samenwerken in de maatschappij.
Aandacht voor elkaar
We zijn een leef- en leergemeenschap, waar persoonlijke aandacht, wederzijds respect en geloof in ieders talent een belangrijke plaats innemen. We delen kennis en nieuwe inzichten met elkaar en leren van en met elkaar . Zo krijgen begrippen als tolerantie, acceptatie en samenwerking bij ons in de dagelijkse praktijk echt inhoud.
Kennen en gekend worden
We willen dat iedereen tot zijn recht komt en dus het beste uit zichzelf haalt. Kennen en gekend worden, daar gaat het om. Pas dan ‘werkt’ onderwijs en komt talent tot bloei. Iedere docent, ieder personeelslid en iedere leerling ervaart dat zo en zet zich hiervoor in.
Midden in de maatschappij
We staan midden in de maatschappij. Daarom werken we doelgericht samen met onderwijs- en maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven. We onderhouden contact met alle instanties waarmee onze leerlingen voor, tijdens en na hun studie te maken hebben.

Adresgegevens

Burg. Schuitestraat 3
7772 BS Hardenberg, Ommen, Dedemsvaart
Overijssel, Nederland
Bereken woon-werk afstand