De Kring

Onderdeel van: Stichting Spaarnesant - Haarlem
Onderdeel van: Stichting Spaarnesant - Haarlem
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Openbaar
575 Leerlingen

Omschrijving van De Kring

Spaarnesant is het bevoegd gezag van alle 26 openbare scholen voor primair, speciaal primair en speciaal onderwijs in de gemeente Haarlem. Bij Spaarnesant werken ongeveer 850 personeelsleden aan goed onderwijs voor ongeveer 6800 leerlingen. Spaarnesant is een open onderwijsinstelling die staat voor maximale ontplooiing van al haar leerlingen. De scholen van Spaarnesant bieden de leerlingen een passend onderwijsaanbod en vinden het belangrijk dat zij gelukkig zijn op school. Leerlingen van Spaarnesant maken goed voorbereid en met zelfkennis en zelfvertrouwen hun volgende stap in het onderwijs en in de maatschappij. De scholen van Spaarnesant hebben onder verantwoordelijkheid van de directeur een grote ruimte om zelf invulling te geven aan goed onderwijs en een eigen onderwijsprofiel in relatie tot de omgeving.

Bijzonderheden

OBS De Kring ligt prachtig gelegen aan het Spaarne in het centrum van Haarlem en is gevestigd in twee klassieke gebouwen gescheiden door een speelplein. Dagelijks bieden de 50 enthousiaste teamleden ruim 600 kinderen een uitdagende leeromgeving vanuit visie; 'Samen leren, samen leven, met oog voor het individu en ruimte voor verschillen'. Naast het leggen van een degelijke basis op het gebied van taal en rekenen zijn bewegingsonderwijs, wereldoriëntatie en culturele ontwikkeling onderdelen van het lesprogramma die extra aandacht krijgen.
 
De school staat, er zijn echter genoeg uitdagingen. Onderwijskundig heeft het team voor ogen waar zij de komende jaren zich hard voor gaat maken. Onder andere de verdere uitrol van de Vreedzame school en de implementatie van ICT in ons onderwijs. We starten met  ‘de kunst van het lesgeven’ en de discussie over de visie op thematisch werken is gestart.

 

Adresgegevens

Parklaan 108
2011 KZ Haarlem
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand