Goois Lyceum

Onderdeel van: Gooise Scholen Federatie - Bussum
Onderdeel van: Gooise Scholen Federatie - Bussum
Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
1.340 Leerlingen
150 Medewerkers

Omschrijving van Goois Lyceum

“Je voelt je thuis op het Goois!”

 

Het Goois Lyceum is een middelgrote school voor havo, atheneum, technasium en gymnasium in het hart van Bussum met het predicaat ‘Excellente School’ op alle afdelingen. Wij geven onderwijs in een veilige sfeer, die uitnodigt tot leren. Onze leerlingen maken een brede ontwikkeling door; een eigentijdse vorming vinden we van groot belang. De school wordt gekenmerkt door een grote betrokkenheid van medewerkers, ouders en leerlingen. 

 

Missie

We werken vanuit ‘vertrouwen in’ en ‘betrokkenheid van’ alle leerlingen, ouders, docenten en het ondersteunend personeel aan de brede vorming van onze leerlingen. In onze missie staan de volgende waarden centraal: 1. leren van elkaar: we leren van elkaar om ons onderwijs en onze lessen te verbeteren 2. keuzevrijheid: wij bieden veel keuzemogelijkheden 3. erkenning en waardering: we zien en waarderen elkaar - je voelt je thuis op het Goois 4. zelfstandigheid en verantwoordelijkheid: leerlingen zijn mede-eigenaar van hun leerproces

Visie

Het Goois Lyceum biedt betekenisvol onderwijs in een veilige en lerende omgeving, waarin zowel vakinhoud als vaardigheden veel aandacht krijgen. Formatieve evaluatie en gedoseerde autonomie stimuleren het eigenaarschap van onze leerlingen over hun leerproces. Leerlingen krijgen de ruimte om zich breed te ontwikkelen en keuzes te maken. Dit alles draagt bij aan de persoonsvorming van onze leerlingen.

Werkomgeving

We willen ons blijven verbeteren en samen kom je verder. Kennis delen en leren zijn onze kerntaken. Daarom is het belangrijk dat leerlingen en collega´s van elkaar blijven leren. We zijn een school die midden in de maatschappij staat, we volgen en dragen bij aan ontwikkelingen en onderzoek op onderwijsgebied om te blijven vernieuwen en verbeteren. We werken samen met (onderwijs)organisaties die tevens onze critical friends zijn. Het is belangrijk om een lerende cultuur te ontwikkelen en te stimuleren. In de lessen kunnen docenten leerlingen stimuleren om nog meer van elkaar te kunnen leren. Collega’s leren van elkaar door bij samen onderwijs te ontwikkelen en bij elkaar op lesbezoek te gaan. Hierbij past een organisatievorm die deze lerende cultuur stimuleert en faciliteert om onze eigen zaag scherp te houden. De input van leerlingen en ouders helpt ons om kritisch te blijven om daarmee ons onderwijs (nog verder) te verbeteren. Wij onderzoeken en analyseren regelmatig onze onderwijsresultaten en verbeteren waar nodig.


 

Bijzonderheden

Onze resultaten zijn uitstekend en de organisatie draait goed. Toch vragen we ons altijd af of het beter kan. Dat onderzoekende en ambitieuze zie je ook terug in ons onderwijs. Op alle niveaus bieden we mogelijkheden, van extra begeleiding tot uitdagende programma’s.  Technasium, gymnasium, kunst en media, big business: er is keus genoeg voor elk talent.

 
  • Een prettige en open sfeer 

  • geweldige resultaten 

  • school met Technasium (voor vwo & havo) sinds 2009 

  • Kunst&Media 

  • Big Business 

  • Cambridge Engels voor iedereen 

  • een modern gymnasium met filosofie 

  • mastermodules na lestijd én ook ondersteuning bij gewone vakken 

  • uitstekende docenten en begeleiding 

  • goede doorstroom vanuit de Fontein-mavo naar onze havo


Adresgegevens

Vossiuslaan 2a
1401 RT Bussum
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand