Penta De Oude Maas

Onderdeel van: CVO Rotterdam - Spijkenisse
Onderdeel van: CVO Rotterdam - Spijkenisse
Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
Protestants-Christelijk
830 Leerlingen

Omschrijving van Penta De Oude Maas

Penta is een scholengroep bestaande uit negen scholen voor christelijk voortgezet onderwijs in de omgeving van Voorne Putten. De scholen zijn gevestigd in Spijkenisse, Brielle, Hellevoetsluis, Rotterdam-Hoogvliet en Rotterdam-Rozenburg. Het aanbod van Penta is breed en omvat alle profielen op mavo, havo, atheneum, gymnasium, tweetalig onderwijs (tto) en alle leerwegen van het vmbo inclusief leerwegondersteuning. Daarnaast is er een specifiek aanbod voor leerlingen met meer- en hoogbegaafdheid in de masterclass en de Intermezzogroep. Vanaf 2023 is er een vestiging voor Agora-onderwijs toegevoegd aan onze scholengroep. Met een omvang van bijna 4700 leerlingen en circa vijfhonderdvijftig medewerkers is Penta een grote scholengroep met veel mogelijkheden en diversiteit.

Scholengroep Penta is decentraal georganiseerd. Dit betekent dat er op elk van de negen scholen een kleinschalige leer- en werkomgeving wordt aangeboden, waar docenten en leerlingen elkaar goed kennen. Deze decentrale organisatie en de grote betrokkenheid van de medewerkers bieden bij uitstek ruimte voor veiligheid en individuele talentontplooiing bij zowel medewerkers als bij onze leerlingen.

Penta De Oude Maas
Penta De Oude Maas heeft momenteel 708 leerlingen en 95 personeelsleden. De school biedt alle vmbo-leerwegen: basisberoepsgerichte-, kaderberoepsgerichte-, gemengde- en theoretische leerweg. In de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg worden 5 profielen aangeboden: Bouwen, Wonen & Interieur, Produceren, Installeren en Energie, Mobiliteit & Transport, Zorg & Welzijn en Economie & Ondernemen. In de gemengde leerweg zijn dat Media, Vormgeving en ICT, Produceren, Installeren en Energie en Zorg & Welzijn.

De onderwijsprofessionals van Penta De Oude Maas bieden een vertrouwde omgeving waar leerlingen leren om zich betrokken te voelen door zichzelf te leren kennen en te weten hoe zij zich op respectvolle wijze kunnen verhouden tot anderen (hun omgeving). Ze leren hoe ze van invloed zijn op hun eigen ontwikkeling en competenties.

Penta De Oude Maas heeft in juni 2022 voor de 6e keer het predicaat Excellente School ontvangen. De school is onafgebroken Excellente School sinds 2013. Dit predicaat is geldig tot 1 augustus 2025.

Daarnaast heeft de onderwijsinspectie, eveneens in juni 2022 het oordeel Goed gegeven voor alle leerwegen die de school aanbiedt. Dit oordeel is vier jaar geldig. Penta De Oude Maas heeft een ambitieus team en de lat ligt hoog. De school neemt deel aan veel gesubsidieerde projecten, zoals Sterk Techniek Onderwijs, doorstroomprogramma’s PO-VO en heterogene brugklassen. Penta De Oude Maas is onlangs ingeloot voor de basis- en aanvullende subsidie verbetering basisvaardigheden. 

Werkomgeving

Ontwikkeling
Ons onderwijs is ondernemend, uitdagend en gericht op leren en ontwikkelen. Naast een stevig basisprogramma is er veel ruimte voor de ontwikkeling van talent en vorming van de hele mens. Natuurlijk hechten we als scholengroep grote waarde aan het begeleiden van leerlingen naar een goede kwalificatie. Een diploma geeft leerlingen een goede basis voor hun verdere vervolgstudie. Ouders, leerlingen en andere belanghebbenden mogen dit van ons als onderwijsinstelling verwachten. Socialisatie en persoonsvorming zijn echter net zo belangrijk voor leerlingen om straks goed te kunnen functioneren in een steeds veranderende samenleving. Penta heeft daarom aandacht voor de brede vorming van de leerling.

Maatwerk
Voor leerlingen willen we zoveel mogelijk  maatwerk leveren. Onder ‘maatwerk’ verstaan wij dat de leerling centraal staat en ons aanbod in educatie, begeleiding en zorg op die individuele leerling toegesneden wordt. Dit vergt nogal wat van onze scholen en onze medewerkers: denken en werken buiten de reguliere lijntjes, vernieuwing en vooral veel creativiteit. Voorbeelden van maatwerk zoals dat nu al wordt vormgegeven op de scholen, zijn versnelde leerroutes, andere werkvormen, autonomie-ondersteunend onderwijs, regieversterkend werken en flextralessen.
 
Lerende organisatie 
Wij willen een lerende organisatie zijn met een professionele cultuur. De mogelijkheid daartoe begint bij de individuele medewerker: de professional in het onderwijs. In die professional investeren wij dan ook graag. Onze medewerkers kunnen zich blijven ontwikkelen. Naar eigen inzicht en behoefte, maar ook aansluitend bij de ambities en de uitdagingen van de school.

Bijzonderheden

Onderwijsaanbod: bbl, kbl, Techno MAVO
Aantal leerlingen: 905
Aantal fte medewerkers: 83
De school onderscheidt zich van andere scholen door te excelleren op techniek.
T 0181 623400
F 0181 622786
E om@penta.nl

Collega’s aan het woord

"Ik ben docent omdat ik het leuk vind om leerlingen iets mee te geven voor de toekomst. Bij Penta heb ik heb heel veel mooie kansen gekregen. Het voelt echt als een warm bad!"

Ilona

docent economie & ondernemen


Adresgegevens

De Ritte 2
3201 LE Spijkenisse
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Penta De Oude Maas

{"total":2,"sectoren":{"2":2},"vakken":{"68":1,"58":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":2},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":2,"-1":0},"dienstverband":{"3":2,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":0,"-1":2},"onderwijsTypen":{"1":2,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":2},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":2},"functieSoorten":{"1":2},"provincies":{"7":2}}
2 onderwijsvacatures
17 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
01-10-2024
Parttime 0,6 - 0,8 FTE
28 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
01-10-2024
Parttime 0,6 - 0,8 FTE