Penta Hoogvliet

Onderdeel van: CVO Rotterdam - Hoogvliet
Onderdeel van: CVO Rotterdam - Hoogvliet
Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
Protestants-Christelijk
490 Leerlingen

Omschrijving van Penta Hoogvliet

Penta is een scholengroep bestaande uit negen scholen voor christelijk voortgezet onderwijs in de omgeving van Voorne Putten. De scholen zijn gevestigd in Spijkenisse, Brielle, Hellevoetsluis, Rotterdam-Hoogvliet en Rotterdam-Rozenburg. Het aanbod van Penta is breed en omvat alle profielen op mavo, havo, atheneum, gymnasium, tweetalig onderwijs (tto) en alle leerwegen van het vmbo inclusief leerwegondersteuning. Daarnaast is er een specifiek aanbod voor leerlingen met meer- en hoogbegaafdheid in de masterclass en de Intermezzogroep. Vanaf 2023 is er een vestiging voor Agora-onderwijs toegevoegd aan onze scholengroep. Met een omvang van bijna 4700 leerlingen en circa vijfhonderdvijftig medewerkers is Penta een grote scholengroep met veel mogelijkheden en diversiteit.

Scholengroep Penta is decentraal georganiseerd. Dit betekent dat er op elk van de negen scholen een kleinschalige leer- en werkomgeving wordt aangeboden, waar docenten en leerlingen elkaar goed kennen. Deze decentrale organisatie en de grote betrokkenheid van de medewerkers bieden bij uitstek ruimte voor veiligheid en individuele talentontplooiing bij zowel medewerkers als bij onze leerlingen.

Penta Hoogvliet 

Wij zijn een VMBO met een basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, en een gemengde/ theoretische leerweg met een Havo-TOP in Hoogvliet. Het is onze missie om jonge mensen te begeleiden in het proces van volwassen worden. Dit doen we door ons onderwijs vorm te geven vanuit de volgende kernwaarden: samen veilig, thuis op school, aandacht voor elkaar, nu voor later en de praktijk is leidend.

Penta Hoogvliet maakt deel uit van de scholengroep Penta met als bestuur het CVO. Dit maakt het mogelijk om met elkaar te kunnen samenwerken en ervaringen te delen op het gebied van onderwijs, kwaliteit en bedrijfsvoering.

Bijzonderheden

Onderwijsaanbod: bbl, kbl, mavo gl, mavo tl
Aantal leerlingen: 463
Aantal fte medewerkers: 50
De school biedt aan om na het behalen van het mavo-diploma door te leren op PENTA Zadkine voor een havo-diploma in het profiel Economie en Maatschappij.
T 010 2950666
E hv@penta.nl

Collega’s aan het woord

"Ik ben docent omdat ik het leuk vind om leerlingen iets mee te geven voor de toekomst. Bij Penta heb ik heb heel veel mooie kansen gekregen. Het voelt echt als een warm bad!"

Ilona

docent economie & ondernemen


Adresgegevens

Elritsstraat 11
3192 CE Hoogvliet
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand