Frankendael

Onderdeel van: AMOS Onderwijs - Amsterdam
Onderdeel van: AMOS Onderwijs - Amsterdam
Basisonderwijs
Oecumenisch
250 Leerlingen

Omschrijving van Frankendael

Basisschool Frankendael is een dynamische, ondernemende basisschool waar kinderen zich gemotiveerd ontwikkelen en het beste in zichzelf naar boven halen. Naast het reguliere onderwijs bieden we veel extra’s, zoals naschoolse activiteiten voor brede talentontwikkeling. Hierbij staat de lol van samen kunnen werken aan je eigen interesses en ontwikkeling centraal.

De Frankendael is gevestigd in een mooi statig gebouw aan de Hogeweg in de Watergraafsmeer in Amsterdam Oost.

Missie

Op school zitten leerlingen om veel te leren, over taal en rekenen, over geschiedenis, over de wereld om hen heen, maar minstens zoveel over hoe je omgaat met anderen en hoe je je gedraagt in een groep. Op die manier worden leerlingen het beste voorbereid op het voortgezet onderwijs en het leven buiten de schoolmuren.

De Frankendael heeft daarbij veiligheid hoog in het vaandel staan: veiligheid is een noodzakelijke voorwaarde voor kinderen om zich te kunnen ontwikkelen op allerlei vlakken. Kinderen krijgen de ruimte om eigen talenten en mogelijkheden te ontdekken en alle gelegenheid om fouten te maken en daarvan te leren.
Wij helpen leerlingen zichzelf en hun talenten te ontdekken en ontwikkelen op zowel cognitief, sociaal als creatief vlak! 

Visie

We zien het als onze belangrijkste taak dat leerlingen zich veilig voelen en veel leren op de Frankendael. Daarom vinden wij een sterk en veilig pedagogisch klimaat als de belangrijkste peiler waarop ons onderwijs is gefundeerd. Wij helpen leerlingen om zichzelf en hun talenten te ontdekken en ontwikkelen op zowel de cognitieve- als de creatieve vakken. Als leerlingen onze school verlaten:  

  • hebben zij gewerkt aan hun eigenwaarde, zelfvertrouwen & trots.  

  • zijn zij voldoende toegerust om actief en positief deel te nemen aan de maatschappij en het leven dat voor hen ligt. 

  • hebben zij respect voor zichzelf en voor anderen, beschikken ze over zelfkennis en inlevingsvermogen, tonen zij doorzettingsvermogen als het moeilijk wordt, voelen zich verantwoordelijk voor hun eigen handelen en zijn betrokken bij de maatschappij.  

  • kennen zij hun eigen kwaliteiten en talenten en de waarde van samenwerken, doelgericht werken en (zelf)reflectie  

  • beschikken zij over een kritische blik en lerende houding.  

Werkomgeving

Onze school ligt aan de Hogeweg, in de noordwesthoek van de Watergraafsmeer tegen de Linnaeuskade aan. (Amsterdam Oost)

Dit gebouw is meer dan honderd jaar oud en kent een rijke historie en goed geschikt is voor hedendaags onderwijs. In het gebouw bevinden zich ook een speellokaal waar de jongste leerlingen kunnen gymmen, en een een gymzaal voor de oudere kinderen.
 

Het gebouw is voorzien van een nieuw ventilatiesysteem in het kader van het project “gezonde schoolgebouwen”. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit in de leslokalen. Onlangs zijn in alle leslokalen CO2 meters geplaatst om de luchtkwaliteit te monitoren. Tevens zijn energiebesparende maatregelen toegepast, zoals ledverlichting.
 

Op de Hogeweg zijn 9 groepen gehuisvest. Verder werken we in school samen met twee partners. Er is een peuterspeelzaal/voorschool van "Dynamo" en de Buiten Schoolse Opvang (BSO) van “Woest Zuid”.

De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.


Adresgegevens

Hogeweg 61-63
1098 CA Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand