Kentalis Signis, Arthur van Schendelstraat

Onderdeel van: Koninklijke Kentalis Onderwijs - Amsterdam
Onderdeel van: Koninklijke Kentalis Onderwijs - Amsterdam
Voortgezet speciaal onderwijs
Speciaal

Voor kinderen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben, slechthorend of doof zijn.

Bij Kentalis Signis bieden we speciaal onderwijs (cluster 2) en ambulante dienstverlening. We zijn er voor kinderen die een taalontwikkelingsstoornis of communicatief meervoudige beperking hebben of slechthorend of doof zijn. Kentalis Signis heeft locaties in Amsterdam en Assendelft. Er zijn vier locaties.


Onderwijs voor slechthorende en dove kinderen. 
Bij Kentalis Signis in Amsterdam volgen slechthorende en dove kinderen speciaal basisonderwijs. Ook begeleiden we leerlingen die naar een reguliere school gaan (ambulante dienstverlening).

Onderwijs voor kinderen met een CMB. 
Kinderen met een communicatief meervoudige beperking (CMB) kunnen bij Kentalis Signis in Amsterdam speciaal basis- en voortgezet onderwijs volgen. Het onderwijs is specialistisch en regelmatig een-op-een. 
 
Onderwijs voor kinderen met TOS.
Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) kunnen bij Kentalis Signis in Amsterdam en Assendelft speciaal onderwijs volgen.

Missie

Bij Kentalis hebben we hart, oog en oor voor de ander. We bieden onze leerlingen en cliënten mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. Zodat zij zo goed mogelijk kunnen meedoen aan de samenleving. Dat doen we door:

  • Kennis te ontwikkelen, toe te passen en te delen.
  • Continu de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren.
  • In goede dialoog met klanten, medewerkers en partners.

Bijzonderheden

Ambulante begeleiding.
We begeleiden ook slechthorende en dove kinderen of kinderen met een taalontwikkelingsstoornis die naar een reguliere school gaan. Dit noemen we ambulante begeleiding. Onze leerkrachten of logopedisten bezoeken je kind op school en geven advies en trainingen aan de leerkrachten van je kind. Het doel is dat je kind zich prettig voelt in de klas en de lessen goed kan volgen



Adresgegevens

Arthur van Schendelstraat 15
1064 BW Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand