Odyssee

Onderdeel van: Almeerse Scholen Groep - Almere
Onderdeel van: Almeerse Scholen Groep - Almere
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Algemeen bijzonder
250 Leerlingen

Omschrijving van Odyssee

De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 38 basisscholen, twee scholen voor speciaal basisonderwijs en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Wij staan voor goed en toegankelijk onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de school bieden die bij hem of haar past.

Bijzonderheden

Bij ABO Odyssee ligt het accent op betekenisvol leren. Het leren gaat verder dan leren uit een boek en het klaslokaal; het gebeurt daar waar mogelijk buiten in de buurt, spelenderwijs en bewegend. Dit stimuleert de ontwikkeling van verschillende vaardigheden en de persoonlijke kwaliteiten van de leerling.

Het formeren van flexibele wisselende subgroepen is een integraal onderdeel van de programmering; naast instructie die bestaat uit gedifferentieerde strategieën en aansluit op het niveau van deelgroepen, worden activiteiten en betekenisvolle learning centers gebruikt om de groepen te faciliteren.

Er wordt een keuze gemaakt in de leerstof die een leerling aangeboden krijgt, waarbij hoge verwachtingen centraal staan. Op Odyssee daagt de leerkracht de leerling uit om dieper na te denken volgens de Taxonomie van Marzano en Kendall. In de dagelijkse instructie zijn strategieën opgenomen die het denken op een hoger niveau stimuleren.

De leerkracht zorgt ervoor dat er consequent wordt geanalyseerd, zodat alternatieve uitdagingen en instructie wordt aangeboden wanneer dit van toepassing is.
Leerlingen krijgen de juiste vaardigheden mee om de aansluiting op het voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er is aandacht voor plannen, presenteren, ondernemen, creatief denken, samenwerken en Engels.
Als verrijking voor de kinderen en om de werkdruk te verlagen voor leerkrachten maken wij gebruik van vakleerkrachten bij de vakgebieden Crea, Engels en Bewegingsonderwijs.

Als je jezelf prettig voelt, jezelf mag zijn en kunt zijn, gaat het leren je makkelijker af. Odyssee is daarom een gezonde school, je leert een gezonde leefstijl waarin een growth mindset door middel van positive action een belangrijke rol speelt; wanneer we positief denken, voelen we ons goed over onszelf en de ander.
Odyssee vindt het belangrijk dat de verzorger weet wat zijn / haar kind leert en op welke manier. De verzorger is iedere dag het eerste half uur welkom om het eigen kind te begeleiden in zijn of haar leerproces.

Adresgegevens

Boreasplein 2
1363 SM Almere
Flevoland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Odyssee

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"102":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"11":1}}
1 onderwijsvacatures
9 dagen geleden
Basisonderwijs PO
In overleg
Parttime 0,8 - 1,0 fte