Nicolaas Maesschool

Onderdeel van: Openbaar Onderwijs aan de Amstel - Amsterdam
Onderdeel van: Openbaar Onderwijs aan de Amstel - Amsterdam
Basisonderwijs
Openbaar
400 Leerlingen

Omschrijving van Nicolaas Maesschool

Schoolbestuur
Schoolbestuur
Onze school valt onder stichting Openbaar Onderwijs aan de Amstel. De stichting verzorgt openbaar onderwijs in Amsterdam Centrum en Zuid. Een boeiend gebied met 22 scholen die vanuit hun eigen identiteit (Dalton, Montessori, Ontwikkelingsgericht, Cultuurprofielscholen  enz.) nauw met elkaar samenwerken. Alleen goed onderwijs is niet voldoende, onze leerlingen hebben ook een uitdagend aanbod nodig. We vormen met elkaar een dynamische organisatie waarin professionals ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Onze blik is op de toekomst gericht, we leggen de lat hoog, we zijn eigenwijs en bevlogen


De school
De Nicolaas Maesschool is een sfeervolle school in Amsterdam Zuid. In het fraaie moderne schoolgebouw bieden wij onze ruim 400 leerlingen uitdagend onderwijs aan. We zijn voortdurend bezig met ons onderwijs verder te vernieuwen en te ontwikkelen. Het zit in de cultuur van de school, enthousiasme en de bereidheid om met nieuwe ontwikkelingen aan de slag te gaan, Dat geeft een goede dynamiek en vraagt tegelijkertijd om focus.
De school laat leerlingen onderzoekend leren aan de hand van zelf ontwikkelde narratieven. Het niveau van de leerlingen ligt hoog. Er zit veel denkkracht en kwaliteit in het team dat vraagt om eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor ontwikkeling. 
Speerpunten zijn naast Onderzoekend Leren, Engels (vvto) en een digitale leeromgeving waarmee we tegemoet komen aan ontwikkelingsbehoeften van onze leerlingpopulatie. Daarnaast zijn belangrijke pijlers op de Nicolaas Maesschool, samen spelen, samen leren en met elkaar omgaan in een veilige en inspirerende omgeving, waar het opdoen van kennis samengaat met een gerichte sociaal-emotionele ontwikkeling, gebaseerd op zelfontplooiing.

Adresgegevens

Nicolaas Maesstraat 124
1071 RH Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand