IKC de Buskes

IKC de Buskes

Onderdeel van: Kind en Onderwijs Rotterdam - Rotterdam
Basisonderwijs
Protestants-Christelijk
340 Leerlingen

Omschrijving van IKC de Buskes

Wie zijn wij?
Wij zijn KindCentrum De Buskes. Samen met onze partner bieden wij onderwijs en opvang voor kinderen van 0-12 jaar in de wijk Zevenkamp. Wij typeren onszelf als ontmoetingsschool met een wijkfunctie: een KindCentrum met ruimte voor alle verschillende culturen en geloofsopvattingen.
 
Wij werken samen met bevlogen en betrokken medewerkers die veel aandacht hebben voor het individuele kind. Naast kennisverwerving, leggen wij de nadruk op het ontwikkelen van sociale vaardigheden. Dit doen we om betrokken individuen te vormen die later vrolijk de toekomst in kunnen en durven. Onze aanpak op gedrag SWPBS (Schoolwide Positive Behaviour Support) ondersteunt dit. Hiermee krijgen onze kinderen een goede basis en een positieve omgeving om zich in te ontwikkelen.
 
Ook is er aandacht voor de gezondheid van onze leerlingen. Wij zijn een ‘Lekker Fit!’-school en leren de kinderen dus hoe zij goed voor zichzelf moeten zorgen door middel van beweging en voeding. Er is op KindCentrum de Buskes altijd ruimte voor plezier en we moedigen de kinderen ook aan om spelenderwijs te leren. Hiernaast besteden we veel aandacht aan de vakken taal en rekenen.

Adresgegevens

Ben Websterstraat 3-11
3069 XJ Rotterdam
Zuid-Holland, Nederland
Route plannen