Latasteschool

Onderdeel van: Aloysius Stichting - Horn
Onderdeel van: Aloysius Stichting - Horn
Speciaal (basis) onderwijs
Speciaal
Rooms-Katholiek
142 Leerlingen

Omschrijving van Latasteschool

De Aloysius Stichting is een landelijke onderwijsstichting. De 19 scholen zijn verdeeld over 50 locaties in 27 gemeenten. 
Aloysius is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar die het beste op hun plek zijn in het speciaal basisonderwijs of 
het speciaal (voortgezet) onderwijs. Op de scholen zitten zo’n 3500 leerlingen. 
 
Aloysius geeft ook onderwijs aan leerlingen in justitiële jeugdinrichtingen en jeugdzorginstellingen. Daarnaast ondersteunt,
adviseert en begeleidt ze leerlingen en onderwijsteams in (regulier) onderwijs en opvang in diverse samenwerkingsverbanden 
passend onderwijs in Nederland.   
 
De ruim 700 medewerkers bij Aloysius werken met een grote betrokkenheid vanuit de kernwaarden kracht, onvoorwaardelijkheid en passie. En dat is ook zichtbaar voor de leerlingen, hun ouders en de netwerkpartners.

Latasteschool Horn (so)
De Latasteschool in Horn is de grootste school voor speciaal onderwijs (so) in Midden-Limburg, voor kinderen van vier tot veertien jaar. Wij bieden onze leerlingen zoveel mogelijk onderwijs op maat, in een veilige en uitdagende omgeving. Zo kunnen zij het beste uit zichzelf halen.

Als expertisecentrum bieden wij een breed aanbod van onderwijs, ondersteuning, training en therapieën in onze school. De Latasteschool mag het predicaat Excellente school voeren en daar zijn we trots op!

Missie

Onze missie

… is voor hún toekomst. Wij zijn er voor kinderen en jongeren van 4 tot 27 jaar die onze expertise in onderwijs, begeleiding en ondersteuning nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Wij bereiden onze leerlingen voor op een betekenisvolle toekomst in de samenleving. Daarbij richten wij ons nadrukkelijk ook op hun ouders, familie en verdere omgeving. Wij werken daarvoor ook nauw samen met onze netwerkpartners in onder meer onderwijs en jeugdhulp.

Visie

Onze visie

… elke dag in praktijk. We werken vanuit een gedeelde visie, die elke dag zichtbaar is voor leerlingen, hun ouders en onze partners. “Wij hebben zorg voor ieder ander, vooral voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.”

Wij zetten ons elke dag onverminderd betrokken in voor onze leerlingen, die het vaak een stuk moeilijker hebben dan wijzelf. Wij gaan door waar anderen stoppen, vinden betekenis in ons werk, doen ons werk met plezier, geven net dat onsje meer en vinden ieder kind de moeite waard om ons best voor te doen. Dit alles doen wij vanuit onze gedeelde kernwaarden Kracht, Onvoorwaardelijkheid en Passie.


Adresgegevens

Bergerweg 37
6085 AT Horn
Limburg, Nederland
Bereken woon-werk afstand