obs De Catamaran

obs De Catamaran

Onderdeel van: BLICK op onderwijs - Capelle aan den IJssel
Basisonderwijs
Openbaar

Omschrijving van obs De Catamaran

Openbare school De Catamaran is een school waar we vanuit een stevige basis van rust, structuur en houvast kinderen doelgericht tot leren brengen. Op onze school wordt elk kind gehoord, gezien en heeft elk kind een eigen stem. We helpen kinderen sociaal sterk te worden. Daarom kijken we niet alleen naar het resultaat, maar ook naar de weg er naartoe. Werken bij obs De Catamaran betekent dat je je bewust bent van de belangrijke rol die school heeft binnen het systeem rond een kind. We voelen ons dan ook samen met ouders verantwoordelijk voor de positieve ontwikkeling van onze leerlingen en hun talenten. We zijn een enthousiast en gemotiveerd team binnen een school in beweging en vinden het belangrijk dat je als leerkracht, naast zorgen voor een stevige basis, meedenkt en ideeën oppert die bijdragen aan de ontwikkeling van ons onderwijs.
Obs De Catamaran is in 2005 opgericht na een fusie van drie verschillende openbare scholen in de wijk Schollevaar. In 2017 is het gebouw aan Maria Danneels Erf nummer 22-24 opnieuw geopend na een complete verbouwing. Hierdoor heeft het schoolgebouw een vriendelijk, licht, open en uitnodigend karakter gekregen. Onze school heeft een gemengde leerlingenpopulatie en is een goede afspiegeling van de wijk. Momenteel telt de school 180 leerlingen verdeeld over 8 groepen, 11 leerkrachten en 5 onderwijs ondersteunende medewerkers.

Obs de Catamaran is onderdeel van de stichting BLICK op onderwijs. Samen met de andere scholen voor primair onderwijs en het IJsselcollege biedt de Catamaran een doorlopende leerlijn voor leerlingen van 4 tot 18 jaar. 


Adresgegevens

Maria Daneels Erf 22-24
2907 BD Capelle aan den IJssel
Zuid-Holland, Nederland
Route plannen