sbo De Bouwsteen

Onderdeel van: BLICK op onderwijs - Capelle aan den IJssel
Speciaal (basis) onderwijs
Openbaar
220 Leerlingen

Omschrijving van sbo De Bouwsteen

SBO De Bouwsteen is speciaal basisonderwijs waar kinderen plezier in leren krijgen door positieve ervaringen op te doen. Kinderen ontdekken waar ze goed in zijn zodat ze aan het einde van hun schoolperiode met stevige benen in de maatschappij staan. We bieden hen een uitdagende leeromgeving waarbij zij tevens leren door 'te doen'.  Onze school heeft een sterk pedagogisch klimaat. Dit uit zich in rust, structuur, extra aandacht en positieve uitspraken waar we consequent in zijn. Hiermee geven we de kinderen een veilig 'thuis’ waar hun zelfvertrouwen kan groeien. 

Er is een fijne rustige werksfeer en de open en vriendelijke manier van omgang valt op bij mensen die hier komen. Bij ons op school werk je als leerkracht nauw samen met onderwijsassistentes, leraar ondersteuners, IB-ers en ondersteunende professionals, zoals logopedisten, fysiotherapeuten, remedial teacher, maatschappelijk werkende, orthopedagoog maar zeker ook met ouders. We blijven in gesprek en staan open voor nieuwe ontwikkelingen. Als leerkracht draag je daar dagelijks aan bij, en ook in ontwikkelteams of projectteams. 

Sbo de Bouwsteen is onderdeel van de stichting BLICK op onderwijs. Samen met de andere scholen voor primair onderwijs en het IJsselcollege biedt sbo De Bouwsteen een doorlopende leerlijn voor kinderen van 4 tot 18 jaar.


Adresgegevens

Wiekslag 3
2903 VA Capelle aan den IJssel
Zuid-Holland, Nederland
Route plannen