De Compositie

Onderdeel van: Almeerse Scholen Groep - Almere
Onderdeel van: Almeerse Scholen Groep - Almere
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Openbaar
500 Leerlingen

Omschrijving van De Compositie

De Almeerse Scholen Groep is het onderwijsbestuur van 38 basisscholen, twee scholen voor speciaal basisonderwijs en acht scholen in het voortgezet onderwijs in Almere. Wij staan voor goed en toegankelijk onderwijs voor ieder kind tussen de 4 en 18 jaar. Ieder kind is anders, leert anders en ontwikkelt zich op een eigen manier. Door onze kwaliteit en diversiteit kunnen wij kinderen de school bieden die bij hem of haar past.

Bijzonderheden

De Compositie
Het onderwijs
In de Almeerse wijk Tussen de Vaarten is openbare basisschool De Compositie gevestigd. Sinds juni 2010 hanteert de school een reguliere onderwijsmethode. De kinderen werken in de bovenbouw met weektaken zodat ze op een zelfstandige manier en in hun eigen tempo aan de slag gaan. Bovendien wordt onderwijs op maat geboden: iedere leerling werkt op zijn/haar eigen niveau. Vanaf de eerste groepen leren de kinderen spelenderwijs lees- en taalvaardigheden. Dit doen we door gebruik te maken van speelse activiteiten en aantrekkelijke materialen die bij de belevingswereld van uw kind aansluiten.
Ook in de hogere groepen blijft taal een belangrijk onderdeel van het geboden onderwijs. Niet alleen spelling en ontleden komen aan bod, maar ook communicatieve vaardigheden en (begrijpend) lezen. De kinderen moeten leren de taal goed te gebruiken, ze moeten een samenhangend verhaal kunnen vertellen, kunnen luisteren en begrijpen. We zijn bezig met het invoeren van de methode STAAL en Karakter om het lees- en taalonderwijs optimaal te ontwikkelen.  Daarnaast werken we met de rijke teksten van Leeslink.

Rekenonderwijs voor de kleutergroepen begint met begrippen als meer, minder, eerste en laatste. Vanaf groep 3 wordt rekenen aangeboden in de vorm van concrete, praktische situaties en vanuit de methode "Pluspunt". Pluspunt wordt aangevuld met Bareka, een speelse methode om het automatiseren van rekenopgaven optimaal te ontwikkelen.
Vanaf groep 7 krijgen de kinderen Engelse les. Er worden creatieve middagen georganiseerd waarop technieken worden aangeboden die bij de kunstdisciplines horen, zoals drama, muziek, dans, handvaardigheid, tekenen en cultureel erfgoed.
 
Praktische punten
De Compositie is onderdeel van Brede School De Compositie. Dit betreft een samenwerking met GO! kinderopvang. Onderwijs en opvang (voor-, tussen- en naschoolse) onder één dak! Bovendien is er een activiteitencoördinator van De Schoor, die naschoolse activiteiten organiseert als zaalvoetbal, kunstworkshop, kinderyoga en fotografie. We zijn gehuisvest in een aantrekkelijk gebouw, samen met een kinderopvanginstelling. De school is onderdeel van Brede school de Compositie en werkt met een continurooster in vier heterogene kleutergroepen en veertien homogene groepen. We werken met moderne ingerichte lokalen die het mogelijk maken om met flexibele werkplekken ons onderwijs vorm te geven. Tevens heeft elk kind toegang tot een digitaal device om zodoende de instructielessen naast schriftelijk ook digitaal te oefenen en te verwerken.

Adresgegevens

Chagallweg 10
1328 LE Almere
Flevoland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van De Compositie

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"102":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":1,"3":1,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"11":1}}
1 onderwijsvacatures
NIEUW
NIEUW
Vandaag
Basisonderwijs PO
07-11-2024
Parttime 0,2 fte