Praktijkonderwijs Zutphen

Onderdeel van: Praktijkscholen AVO - Zutphen
Onderdeel van: Praktijkscholen AVO - Zutphen
Voortgezet onderwijs
Openbaar
200 Leerlingen

Eigenwijs verder komen

Praktijkonderwijs Zutphen is een school voor voortgezet onderwijs voor leerlingen van 12 tot 18 jaar. De school heeft 200 leerlingen en het team bestaat uit 44 medewerkers. Wij werken, samen met ouders, voor en met leerlingen naar een toekomst waarin zij zelfstandig wonen, werken, leven. Onze leerlingen leren vooral in en mét de praktijk en werken toe naar het landelijk diploma Praktijkonderwijs. In leerjaar 5 kunnen zij een MBO Entree opleiding volgen. Leerlingen die onze school verlaten gaan aan het (begeleid) werk of leren verder op MBO niveau 2.

Missie

Na het doorlopen van het Praktijkonderwijs Zutphen kan de jongere zo zelfstandig en volwaardig mogelijk maatschappelijk participeren. Hij is in staat, zo mogelijk, zelfstandig te werken, te leren, te wonen en zijn vrije tijd zinvol te besteden.

Om dit te kunnen, moet de jongere een aantal vakoverstijgende algemene en praktische competenties ontwikkelen. De praktische competenties zijn passend bij het beroep van de jongere. Het Praktijkonderwijs Zutphen gaat hierbij uit van de individuele mogelijkheden en talenten van de jongere. We doen dit op onze eigen wijze. Onze slogan is niet voor niets: ‘Eigenwijs verder komen’.

Visie

De jongere staat op Praktijkonderwijs Zutphen centraal en heeft de regie in zijn ontwikkeling. De jongere werkt doelgericht samen met zijn ouders/verzorgers en de school, met haar netwerk. De jongere maakt op zijn eigen wijze gebruik van zijn mogelijkheden om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren binnen onze samenleving.

Adresgegevens

Paulus Potterstraat 12a
7204 CV Zutphen
Gelderland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Praktijkonderwijs Zutphen

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"254":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"8":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"5":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":1,"30":1},"functieSoorten":{"3":1},"provincies":{"5":1}}
1 onderwijsvacatures