Het Reinaert

Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
Interconfessioneel
260 Leerlingen

Omschrijving van Het Reinaert

Typering school 

Het Reinaert is een vmbo-gl/tl school (met LWOO). De school heeft een tweejarige brugperiode waarbij ook doorstroom naar de havo tot de mogelijkheden behoort. Bovendien heeft de school een kopklas in het gebouw.

Op school is veel aandacht voor informatietechnologie (o.a. projecten in leerjaar 3, in samenwerking met het mbo en met bedrijven), voor sport (in samenwerking met Topscore en sportclubs in de omgeving) en voor duurzaamheid (doorlopende leerlijn naar het Econasium van het Comenius Lyceum: havo/vwo).  

Het Reinaert biedt veiligheid aan iedere leerling die wij door jarenlange ervaring door-en-door kennen. we investeren in een goede relatie tussen docent/mentor en leerling en werken met kleine klassen. De keuzeuren in het leerlingenrooster maken het mogelijk om rekening te houden met verschillende wensen en behoeften van leerlingen (huiswerkbegeleiding, sportactiviteiten, culturele activiteiten, examentrainingen en training t.b.v. de persoonlijke ontwikkeling). 

Op het Reinaert zorgen we ervoor dat iedere leerling en medewerker mag zijn wie hij is en werken we samen in een veilige en prettige omgeving toe naar een passende vervolgopleiding voor de leerling in het mbo of op de havo. Uiteraard staat goed burgerschap bij ons hoog in het vaandel.
 
Uit de leerling- en oudertevredenheidsenquêtes van dit jaar blijkt dat sfeer en veiligheid zeer hoog gewaardeerd worden.
 
Voor meer informatie verwijzen we graag naar onze website www.hetreinaert.nl of www.facebook.com/hetreinaert.

Bijzonderheden

Het Reinaert maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Adresgegevens

Reinaert de Vosstraat 27
1055 CL Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand