Huygens College

Voortgezet onderwijs
Regulier / Algemeen
Samenwerking
400 Leerlingen

Omschrijving van Huygens College

Het Huygens College is een vmbo voor media en ondernemen in het hart van Amsterdam, op vijf minuten lopen van het Vondelpark. Met circa 400 leerlingen zijn wij een overzichtelijke school voor onderwijs op basis-, kader- en TL-niveau. Onze school is in ontwikkeling: van klassikaal onderwijs naar “leren door te doen”.
 
Zo bieden wij in de onderbouw naast de “klassieke vakken” zoals Nederlands, Engels en wiskunde het vak Maaklab, waarin de vakken aardrijkskunde, biologie, economie, geschiedenis en natuur- en scheikunde hun krachten bundelen en onze leerlingen op zowel praktische als theoretische wijze voorbereiden op de maatschappij van de toekomst. Het vak Maaklab wordt gegeven in gerenoveerde praktijk- en theorielokalen met moderne leermiddelen en ruimte voor differentiatie. En onze leerlingen uiten hun persoonlijke talenten bij de vakken drama, kunst en lichamelijke opvoeding.
 
In de bovenbouw bieden op wij basis- en kaderniveau de profiel Media, Vormgeving & ICT (MVI) en Economie & Ondernemen (E&O) aan. De MVI-lokalen zijn voorzien van de laatste hightech faciliteiten zoals een lasercutter, 3D-printers, een fotografiestudio en VR-brillen. Ons profiel E&O neemt deel aan de pilot vernieuwd beroepsonderwijs. Afgelopen zomervakantie zijn de vaklokalen verbouwd om op verschillende wijzen de onderdelen van het profiel aan te bieden: zelfwerkplekken, instructietafels, simulatiehoeken en samenwerkbanken.

Een groot deel van onze TL-leerlingen stroomt door naar de havo. Wij bereiden ze hier goed op voor met een verplicht zevende examenvak en samenwerkingen binnen onze scholengroep. In de Theoretische Leerweg worden de profielen Zorg & Welzijn en Economie aangeboden.
 
Ook buiten de lessen om heeft het Huygens College veel te bieden: de sport- en kunstklas, deelname aan Topscore, weerbaarheidstrainingen, kickboks-clinics en sociale vaardighedentraining.
 
Kortom: het Huygens College is een school in beweging en we staan open voor nieuwe collega’s die hier hun steentje aan willen bijdragen!

Missie

Het Huygens College wil een stevige basis leggen van kennis, inzicht en vaardigheden waarmee leerlingen een succesvolle aansluiting vinden bij een vervolgopleiding en beroep. Daarnaast vinden wij begeleiding in de vorming tot sociale, kritische en zelfstandige mensen heel belangrijk.

Visie

Wij bieden aantrekkelijk onderwijs aan en boeien leerlingen door een op de leerlingen afgestemd didactisch en pedagogisch programma:
• Leerlingen stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen door betrokken docenten;
• De leeroriëntatie en mogelijkheden van de leerling verruimen door ons aanvullend aanbod van activiteiten;
• Leerlingen verantwoordelijkheid geven, hen waarden en normen bijbrengen en leerlingen stimuleren om zelf verantwoordelijkheid te nemen;
• Kwalitatief goed onderwijs leveren door onze middelen efficiënt in te zetten;
• De docent is naast kennisoverdrager ook motivator en begeleider, waarbij belangstelling voor het kind achter de leerling centraal staat.
 
 

Werkomgeving

Voor onderwijs in ontwikkeling heb je ook docenten in ontwikkeling nodig. Wij nemen met twee zusterscholen van ZAAM deel aan het traject “De Transformatieve School”: een professionalerings- en cultuurveranderingsprogramma voor scholen in een stedelijke omgeving met aandacht voor de effecten van een super-diverse buitenschoolse leefwereld op de schoolcultuur. Wij doen aan intervisie en gebruiken SVIB (beeldcoaching). Onze focus voor dit schooljaar ligt op het toepassen van flexibel differentiëren.
De dinsdagmiddag is gereserveerd voor ontwikkeling: dit kan in schoolverband, binnen het onder- of bovenbouwteam, met de sectie of zelfstandig zijn.
Ons team bestaat uit 55 docenten, 12 onderwijsondersteuners, 2 teamleiders en een directeur.

Bijzonderheden

Het Huygens College maakt deel uit van stichting ZAAM interconfessioneel voortgezet onderwijs met scholen in Zaanstad, Amsterdam en Monnickendam. Deze 23 scholen verzorgen voor ruim 11.000 leerlingen het onderwijs in deze regio, van praktijkschool tot gymnasium. Het zijn herkenbare, kleinschalige scholen met een eigen gezicht, oog voor de individuele leerling en met een sterke binding met de omgeving.

Adresgegevens

2e Constantijn Huygensstraat 31
1054 NN Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Huygens College

{"total":1,"sectoren":{"2":1},"vakken":{"31":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"2":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"6":1}}
1 onderwijsvacatures
17 dagen geleden
Voortgezet onderwijs VO
Per direct
Parttime 0.4 fte