Comenius Lyceum Amsterdam

Comenius Lyceum Amsterdam

Onderdeel van: ZAAM - Docenten en OOP - Amsterdam
Onderdeel van: ZAAM - Docenten en OOP - Amsterdam
Voortgezet onderwijs
Interconfessioneel
829 Leerlingen
100 Medewerkers

Omschrijving van Comenius Lyceum Amsterdam

Het Comenius Lyceum: de mavo/ havo/ vwo- school in Nieuw-West.
Onze school heeft circa 830 leerlingen waarvan de meeste uit onze kleurrijke wijk komen. We werken elke dag met een zeer betrokken team heel hard om onze leerlingen een goede basis te geven, hun kwaliteiten naar boven te laten komen en goede resultaten te laten behalen. Dit doen we met veel passie voor onderwijs en onze doelgroep. We besteden veel aandacht aan vorming van onze leerlingen. We nemen deel aan diverse projecten zoals Pre-University College, Giving Back, Jongerenrechtbank en IndeMix. We bieden een duidelijke structuur en een goede organisatie. Zowel extra ondersteuning bij leerproblemen als extra uitdaging geven kenmerken ons onderwijs. Extra ondersteuning bieden we bijvoorbeeld in de vorm van steunlessen, huiswerkbegeleidingsuren, motivatietrainingen en examentrainingen. Taal (Nederlands en Engels) krijgt bijzonder aandacht in de onderbouw.

We zijn gehuisvest in een geheel gerenoveerd gebouw in de Jacob Geelstraat . Het gebouw is ruim en overzichtelijk. De gangen zijn breed en de lokalen modern en functioneel. Je komt het gebouw binnen in een indrukwekkende aula waar Amsterdams stadshout is verwerkt. In het gebouw is een hele verdieping verbouwd tot een kas, met hulp van de Hortus Botanicus. We hebben een soort maatschappelijk en sociaal lab, het Ecolab, een prachtige mediatheek, goede IT-lokalen, een fitnessruimte (vooral ook voor docenten!) en ga zo maar door.

Missie

De missie is simpel: gewoon steengoed onderwijs aanbieden in een sterk pedagogisch klimaat. 

Visie

De pedagogiek is gebaseerd op de uitgangspunten van de Transformatieve school (van Iliass el Hadioui). Hierin worden alle medewerkers getraind en werken in lerende gemeenschappen om de uitgangspunten verder uit te ontwikkelen. Denk aan toetsbeleid, het nornatief kader, growth mindset en vooral de 'collective efficacy'. 

Werkomgeving

Onze school staat in verbinding met de buurt en het stadsdeel. We zijn een school voor de Amsterdammers uit Nieuw-West. We willen vooral heel goed onderwijs bieden in een veilige omgeving. En daar slagen we goed in! We zien goede resultaten, tevreden ouders en leerlingen, een veilige school, veel aanmeldingen en een prettige sfeer. Dus een sterk pedagogisch klimaat.

Voor starters bieden we goede begeleiding. We gaan onderdeel uitmaken van opleidingsschool De Dam. 
Voor schooljaar 2023-2024 krijgen alle medewerkers een loonopslag van meer dan 5% van de overheid. Dat is fors meer salaris gedurende het komende schooljaar. 

Bijzonderheden

Het Comenius Lyceum is onderdeel van Zaam interconfessioneel voortgezet onderwijs, een bestuur met 23 scholen in Amsterdam, Zaandam en Monnickendam.
Word je uitgedaagd door onze missie: hoogwaardig onderwijs bieden in een fijne, veilige en positieve leeromgeving waarbinnen onze kleurrijke leerlingen hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen tot betrokken en verantwoordelijke wereldburgers?
Reageer dan op onze vacature en ga het gesprek met ons aan.
 

Video


Adresgegevens

Jacob Geelstraat 38
1065 VT Amsterdam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand