Christelijk College Nassau Veluwe

Onderdeel van: ViA scholen - Harderwijk
Onderdeel van: ViA scholen - Harderwijk
Voortgezet onderwijs
Christelijk
1.500 Leerlingen

Omschrijving van Christelijk College Nassau Veluwe

Het Christelijk College Nassau Veluwe is een unieke regioschool met een rijke historie van meer dan honderd jaar. Centraal gevestigd in Harderwijk, vlakbij het station. Nassau Veluwe geeft gymnasium, atheneum- en havo-onderwijs met aandacht voor het talent van elke leerling. We zijn een open christelijke school met ruim 1500 leerlingen.

Dagelijks lopen onze leerlingen door een bijzonder schoolgebouw; deels monumentaal uit 1922, maar ook moderne schoolgedeeltes zoals een bètalab en sportzaal. Binnen het schoolgebouw is ook een grote theaterzaal te vinden, met 550 stoelen. Meermaals per jaar worden hier voorstellingen of festivals door en voor leerlingen gehouden.

Naast de reguliere havo- en atheneumopleidingen biedt Nassau Veluwe ook een theaterhavo- en een gymnasiumopleiding aan. Hierin is de middelbare school uniek in de regio. In het eerste en tweede leerjaar kunnen leerlingen kiezen tussen een plusuur kunst+, sport+ of bèta+. Door deze extra verdieping worden interesses nog beter bediend en talenten verder ontwikkeld.

Een school bereidt leerlingen voor op de maatschappij. Nassau Veluwe is een Unesco-school; we willen graag van betekenis zijn voor elkaar en voor de samenleving. Hulp bieden aan de medemens dichtbij, vaak in onze eigen stad, staat bij goeddoelacties regelmatig centraal.

Omdat Engels de eerste wereldtaal is, hebben havo- en vwo-leerlingen de keuze om op te gaan voor een Cambridge Certificate, een internationaal erkend diploma. Tevens heeft Nassau Veluwe ook het certificaat begaafdheidsprofielschool, hoogbegaafde leerlingen zijn bij ons op het juiste adres. Het BPS-centrum ondersteunt hierbij en organiseert bijzondere en uitdagende (naschoolse) activiteiten. Jonge topsporters kunnen ook extra ondersteuning krijgen, Nassau Veluwe is als Topsport Steunpunt Gelderland aangesloten bij het Olympisch netwerk.

Nassau Veluwe wil een veilige plek zijn waar leerlingen zich thuis voelen. Docenten geven adaptief onderwijs met daarin aandacht voor de relatie met hun leerlingen en bieden zij hen autonomie in de les. De leerlingen zijn na 5 of 6 jaar voortgezet onderwijs op Nassau Veluwe goed voorbereid om verder de wereld in te trekken.

Bijzonderheden

Nassau Veluwe heeft een belangrijke streekfunctie. 

Het motto van de school is ‘onderwijs met aandacht’. De school wil de talenten die iedere leerling heeft tot ontwikkeling brengen. Er is veel aandacht voor cultuur, bèta en sport, ook buiten de lessen.

Kenmerkend voor onze school is de goede onderlinge sfeer. Personeelsleden kunnen bij elkaar terecht en ondersteunen elkaar. Nassau Veluwe biedt zowel leerlingen als docenten veel ruimte voor eigen initiatief.
  • Wij willen onze leerlingen en medewerkers maximaal laten groeien.
  • Wij werken vanuit een christelijke levensvisie
  • Nieuwe docenten worden intensief begeleid (zowel vakinhoudelijk, pedagogisch/didactisch als persoonlijk)

Profiel medewerker Nassau Veluwe
Wij zoeken medewerkers die passen bij de sfeer en ambities van Nassau Veluwe. Als je jezelf herkent in onderstaande beschrijving, dan pas jij wellicht goed in ons team. We ontvangen dan graag je sollicitatie!
  • Je maakt verbinding met de wereld buiten de school.
  • Je investeert graag in je eigen ontwikkeling en die van de school.
  • Je werkt vanuit een christelijke levensvisie.
  • Je ziet en grijpt kansen


Adresgegevens

Stationslaan 26
3842 LA Harderwijk
Gelderland, Nederland
Bereken woon-werk afstand