Rembrandt College

Veenendaal
Veenendaal
Voortgezet onderwijs
Openbaar
847 Leerlingen

Rembrandt College

Het Rembrandt College is een kleinschalige, levendige, openbare cultuurprofielschool voor mavo, havo en vwo. Iedereen is bij ons welkom, ongeacht de her- of afkomst, geloofsovertuiging of genderidentiteit Wij bieden een veilige, warme leeromgeving waarin iedereen elkaar kent en waarin weinig gepest wordt. Iedereen kan bij ons zichzelf zijn én worden. Dat blijkt aantrekkelijk. Uit de wijde omtrek weten leerlingen en collega’s ons te vinden. De school is makkelijk bereikbaar met zijn ligging naast het station. 

Dat wij een erkende cultuurprofielschool zijn, zie je aan het ruime aanbod aan kunstvakken en culturele activiteiten, binnen alle vaksecties. Creativiteit, technologie en ondernemerschap vormen hierin speerpunten. Daarbij hebben onze leerlingen elk leerjaar de mogelijkheid om een deel van hun uren naar eigen inzicht in te vullen. Dat doen we niet voor niets: Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen eigen keuzes leren maken en zicht krijgen op hun kwaliteiten en interesses. Zo kunnen ze uiteindelijk verantwoordelijkheid nemen voor een vervolgopleiding of beroep. Bovendien kunnen ze zich door een brede vorming ontwikkelen tot betrokken, evenwichtige burgers.

Natuurlijk bieden wij begeleiding. Onze docenten zijn ook mentoren die een vinger aan de pols houden, en er wordt (intensief) contact onderhouden met de ouders. Sommige leerlingen vragen bovendien om maatwerk, en ook daarin proberen wij te voorzien.

Wij zijn bezig een flexrooster, tweetalig onderwijs (voor havo en vwo) en techniekonderwijs in te voeren. Alles om onze leerlingen de kans te geven zich optimaal te ontplooien.

Adresgegevens

Rembrandtlaan 2
3904 ZK Veenendaal
Utrecht, Nederland
Bereken woon-werk afstand