Stichting Pallas

Uden
Uden
Basisonderwijs
3.700 Leerlingen
19 Locaties

Omschrijving van Stichting Pallas

18 vrijescholen in midden en zuid Nederland

Stichting Pallas is een overkoepelende onderwijs organisatie van vrijescholen in midden en zuid Nederland. Onze scholen maken deel uit van de groep met ruim negentig vrijebasisscholen in Nederland. Stichting Pallas bestaat sinds 2001 en merkt dat het vrijeschoolonderwijs steeds meer mensen aanspreekt. Met ingang van schooljaar 2022-2023 is de 18e school in Weert van start gegaan. Op dit moment verzorgen wij met ongeveer 470 mensen onderwijs voor bijna 3700 leerlingen.
Alle scholen van Stichting Pallas vallen binnen de gangbare kaders van het primair onderwijs.

Missie

In onze missie beschrijven we ons bestaansrecht. De missie vertelt in algemene zin waar we voor staan. De missie van Stichting Pallas is statutair vastgelegd in de doelstelling (artikel 2 van de statuten): De stichting heeft als doelen: • het geven van onderwijs op basis van het antroposofische mensbeeld; • het in stand houden en bevorderen van het vrijeschoolonderwijs in Midden- en Zuid- Nederland; • het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van de vrije schoolpedagogiek en -didactiek; • en voorts al wat met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De stichting tracht haar doelen onder meer te verwezenlijken door: • het oprichten en beheren van scholen; • het samenwerken met de overheid en met andere onderwijsinstellingen, organisaties en (rechts)personen die vergelijkbare/aanverwante doelen nastreven; • alle overige middelen die voor het realiseren van de doelen bevorderlijk kunnen zijn. 

Visie

We verzorgen onderwijs met als basis de antroposofische menskunde.
Het vrijeschoolonderwijs is geïnspireerd door de antroposofie. Heel kort gezegd gaat de antroposofie ervanuit dat ieder mens een eigen levensweg bewandelt. Daarbij maak je zowel een lichamelijke als geestelijke als emotionele ontwikkeling door. Onderwijs is binnen deze visie dus toekomstgericht. Bij kinderen op de basisschool is dat eerste wel duidelijk zichtbaar: zij groeien van kleine kleuter tot bijna-puber. De pedagogische uitgangspunten van het vrijeschoolonderwijs zijn gericht op de ontwikkeling van de individuele kwaliteiten van het kind.

Onze scholen

Meer scholen tonen

Adresgegevens

Bronkhorstsingel 11
5403 NA Uden
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Stichting Pallas

{"total":2,"sectoren":{"1":2},"vakken":{"102":2,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":2},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":1},"dienstverband":{"1":2,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":2,"-1":0},"onderwijsTypen":{"7":2,"-1":0},"bevoegdHeden":{"7":1,"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":2,"30":2},"functieSoorten":{"1":2},"provincies":{"12":1,"10":1}}
2 onderwijsvacatures
4 dagen geleden
Basisonderwijs PO
18 oktober 2024
0,4 fte
5 dagen geleden
Basisonderwijs PO
per direct
Parttime of fulltime 0,8 fte