De Scheepswerf 103

Onderdeel van: Stichting Katholiek Onderwijs Volendam - Volendam
Onderdeel van: Stichting Katholiek Onderwijs Volendam - Volendam
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Rooms-Katholiek

Omschrijving van De Scheepswerf 103

Welkom op Basisschool de Scheepswerf! Wij zijn een katholieke school waar het welbevinden van onze leerlingen voorop staat. Wij streven naar een veilige (leer)omgeving op de Scheepswerf waarbinnen ieder kind zich optimaal kan ontplooien. Elk kind wordt beschouwd als een uniek individu, waarbij onze leerkrachten zo goed mogelijk proberen aan te sluiten bij de ondersteuningsbehoeften van onze leerlingen. Wij doen dit door veel contact te onderhouden met de ouders, verschillende activiteiten te organiseren waarbij de kinderen van de school betrokken zijn en door middel van duidelijke regelgeving. Duidelijke regelgeving zorgt ervoor dat leerlingen en leerkrachten weten wat er van ze verwacht wordt.

De Scheepswerf heeft twee vestigingen in Volendam. De hoofdlocatie bevindt zich aan de Christiaan van Abcoudestraat 103 en de tweede vestiging vind je aan de Leendert Spaanderlaan 30. De groepen 1 tot en met 4 krijgen les in het schoolgebouw aan de Christiaan van Abcoudestraat en de groepen 5 tot en met 8 zijn te vinden in de school aan de Leendert Spaanderlaan. 
Opleidingsschool

De Scheepswerf is een gecertificeerde opleidingsschool voor de IPABO. Ons team heeft een zogenaamde mentortraining gevolgd onder leiding van de docenten van de IPABO. Dit zorgt ervoor dat nieuwe studenten de mogelijkheid hebben om een stageplaats te krijgen binnen de SKOV en zo kunnen wij zorgen voor nieuw onderwijskundig personeel. Door het helpen van IPABO studenten krijgen wij ‘extra handen in de klas’ en kunnen zo niet alleen nieuwe studenten helpen, maar hebben wij ook de mogelijkheid om extra ondersteuning te bieden aan onze leerlingen.

Vreedzame school 

De Vreedzame school is een programma voor sociaal-emotionele vorming en burgerschapsonderwijs. Wij hebben voor deze vorm gekozen omdat kinderen bepalen hoe de wereld van morgen eruit zal zien. Het is heel belangrijk dat kinderen leren hoe ze samen beslissingen kunnen nemen en conflicten kunnen oplossen.

Samen bouwen aan een gouden toekomst

De naam Scheepswerf verwijst naar het samen bouwen aan een gouden toekomst. Zoals op een scheepswerf solide en zeewaardige schepen worden gebouwd, gaan wij ervoor zorgen dat onze leerlingen klaar zijn voor de toekomst en vol vertrouwen de volgende stap kunnen maken. Daarnaast is het een verwijzing naar de visserijgeschiedenis van ons mooie dorp en zijn de omringende straten ook gelinkt aan diverse boten zoals: de Tjalk, de Schoener en de Botter.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van De Scheepswerf? Lees er alles over op onze geschiedenispagina.

Missie

Onze belofte

De kinderen van nu voorbereiden op de toekomst van morgen. Dat is in een paar woorden het doel van de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam. Uitgangspunt is dat kinderen van nature nieuwsgierig zijn en openstaan om dingen te leren. Belangrijk daarbij is dat de individuele talenten van de leerling benut worden, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot een actief, sociaal en talentvol jongvolwassene.

Onderwijs in ontwikkeling

Onderwijs is altijd in ontwikkeling. De SKOV wil dat via de scholen en organisatie stimuleren en in praktijk brengen. De vaardigheden en mogelijkheden van nu worden volledig benut in het onderwijs, waardoor ICT en Wetenschap & Techniek al vanaf jonge leeftijd op speelse wijze onderdeel uitmaken van het lesprogramma. Naast het samen leren wordt ook zelfstandig en probleemoplossend werken door alle leerjaren bijgebracht. Een brede ontwikkeling met ook plaats voor muziek, kunst & cultuur is het streven.

Een lerende organisatie

Belangrijk voor de SKOV is dat niet alleen onze leerlingen leren. Ook ons onderwijzend personeel leert elke dag. Van en met elkaar. Maar ook van leerlingen zelf. Ervaringen worden onderling uitgewisseld en succesverhalen worden gedeeld. Alles om de kwaliteit van het onderwijs te behouden en verbeteren. Daarbij worden onze leerkrachten en onderwijsondersteunend personeel begeleid en gecoacht in hun ontwikkeling. Zodat zij het beste uit zichzelf en hun leerlingen kunnen blijven halen.

Ontwikkeling van 0 tot 18 jaar

Het SKOV streeft in haar onderwijs de leerling van 0 tot 18 jaar te ontwikkelen tot een actief, sociaal en talentvol lid van de maatschappij. De onderlinge overdracht per leerjaar, maar ook tussen basis- en voortgezet onderwijs is daardoor erg belangrijk. De zorg voor een leerling houdt niet op na het afsluiten van een periode, maar samen zorgen wij voor de continue ontwikkeling van de leerling. Daarbij mag ook naschools niet vergeten worden. Ontwikkeling en begeleiding reikt verder dan schooluren. Samenwerking om ook na school voor een breed aanbod aan mogelijkheden te bieden is voor de SKOV erg belangrijk.

Visie

Visie

Basisschool De Scheepswerf, valt net als de andere basisscholen in Volendam, onder het bestuur van Stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV). We willen graag dat onze leerlingen zich kunnen ontwikkelen in een veilige sfeer waarin ze zichzelf erkend en geaccepteerd voelen. Ieder kind wil leren, maar dat kan alleen in een veilige omgeving. De sfeer is van groot belang en daar werken wij samen met de kinderen hard aan. Als een kind zich veilig voelt kan het zich optimaal ontwikkelen.

Visie op het kind

De ontwikkeling van het kind is het allerbelangrijkste. Het ontwikkelen van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid staan hierbij voorop. Door het eigen maken van kennis en vaardigheden leren kinderen functioneren in een samenleving. Onze school vormt een afspiegeling van een moderne en open samenleving waarin we kinderen alle kansen bieden.

Goede balans tussen kennisoverdracht en eigenaarschap

Voor het bereiken van een goed pedagogisch klimaat waar kinderen zich veilig en vertrouwd voelen, streeft ons team naar ‘een perfecte balans tussen kennisoverdracht tussen de leraar en het eigenaarschap van de leerlingen.’ We staan voor deze balans door het geven van uitstekend taal-leesonderwijs en rekenen, waarbij leerlingen actief betrokken worden en het vergroten van eigenaarschap van leerlingen door ontwerpend en onderzoekend leren. Zo bereiden we ze voor op een goede droomstroom naar een passende vorm van vervolgonderwijs.

Daarbij volgen we onderstaande punten voor een positief klimaat:

  • Open en veelvuldig contact met ouders, zodat we vanuit de thuissituatie, weten wat er in het kind leeft;
  • Activiteiten organiseren waarbij alle kinderen van de school betrokken zijn, zodat een gevoel van saamhorigheid ontstaat;
  • Duidelijke regelgeving, zodat leerlingen, leerkrachten en ook ouders weten wat er van hen verwacht wordt;
  • Het bevorderen van de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de kinderen, waarbij we een evenwicht zoeken tussen houvast bieden en uitdagen.
Kernwaarden

Het welbevinden en de betrokkenheid van onze leerlingen staat voorop. Als kinderen goed in hun vel zitten, zal dit ten goede komen aan de actieve betrokkenheid. Door het creëren van een goede samenwerking tussen leerkrachten, leerlingen en ouders zorgen we voor een goede sfeer op school. De kernwaarden hierbij zijn:

  • Zelfstandigheid
  • Zelf oplossend vermogen
  • Individueel- en samen werken
  • Saamhorigheid
  • Gebruik van moderne onderwijsmiddelen
  • Leren van elkaar
  • Positief gedrag

Adresgegevens

Christiaan van Abcoudestraat
1130 AA Volendam
Noord-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van De Scheepswerf 103

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"518":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":1,"-1":0},"dienstverband":{"-1":1},"zijInstroom":{"1":1,"2":0,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"-1":1},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"2":1},"provincies":{"6":1}}
1 onderwijsvacatures
12 dagen geleden
Basisonderwijs PO
In overleg
Parttime 0,6 - 0,8 fte