Obs De Kranepoort

Onderdeel van: Stichting Onderwijs Primair - Gouderak
Onderdeel van: Stichting Onderwijs Primair - Gouderak
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Openbaar

Omschrijving van Obs De Kranepoort

Kiezen voor De Kranepoort is een keuze voor een hartelijke en eigentijdse openbare basisschool met volop persoonlijke aandacht voor het kind. Wij werken vanuit een kleinschalige organisatie met een team  van evenwichtige professionals met hart voor de leerlingen én de school.

Op De Kranenpoort kijken we goed naar uw kind om, hebben we stimulerende aandacht voor de talenten van uw kind en beschikken we over een deskundige zorgcoördinator die de leerlingen niet alleen goed kent, maar ook voor een de juiste begeleiding zorgt in situaties waarin kind en ouders een steuntje in de rug nodig hebben.
Trots zijn wij ook op ons bijzonder toekomstgerichte onderwijsconcept IPC (International Primary Curriculum) én EDI (Expliciete Directe Instructie). Met EDI bieden we de basisvakken zoals rekenen, taal, begrijpend lezen en technisch lezen op een gedegen wijze aan. IPC benutten we voor de overige vakken. Hierbij worden kinderen uitgenodigd om te onderzoeken met de focus op het behalen van doelen. 21e-eeuwse vaardigheden komen hier volop aan bod.
Extra prettig aan onze moderne en goed onderhouden school met uitnodigend speelplein én een autoluwe omgeving is de ligging ervan: aan de rand van de fraaie polders van de Krimpenerwaard met het zwembad van Gouderak in de achtertuin.

Missie

Stichting Onderwijs Primair biedt een keurmerk voor 16 basisscholen met allen een eigen karakter. Samen wordt het verschil gemaakt voor kinderen. Er wordt een basis gelegd voor een betekenisvolle deelname aan de maatschappij waarbij het potentieel van het kind wordt benut.

Het motto van de stichting is:  


 ‘GROEIEN MET LEF!’

Het groeien in het motto is bedoeld voor alle leerlingen en alle medewerkers. De stichting stelt eisen aan deze ontwikkeling, ondersteunt en faciliteert. Vanuit de maatschappelijke opdracht wordt gezorgd voor Betekenisvol leren dankzij Vakmanschap in Samenwerking in een duurzame en vitale organisatie.

Dat doen we mét elkaar, vóór de kinderen! 

Visie

We zien dat de wereld steeds sneller verandert. Er komt elke dag veel informatie op ons af. Dat geldt ook voor onze kinderen. Een kritische luisterhouding helpt om al die informatie te kunnen verwerken en te filteren, tot een eigen mening te komen en je te leren inleven in een ander. Ook is het belangrijk dat kinderen leren goed voor zichzelf te zorgen, om te zien naar  anderen en zich verantwoordelijk te voelen voor het eigen handelen. Het zijn allemaal aspecten die bijdragen aan een het welzijn van een kind in wereld om hem/haar heen.

De sfeer op De Kranepoort is prettig en ontspannen. Afspraken en schoolregels bieden duidelijkheid en voorspelbaarheid. Zo ontstaat rust en orde in de school. Wij vinden betrokkenheid, relatie, groei, autonomie, creativiteit en rust erg belangrijk. In ons onderwijs zoeken we voortdurend de balans tussen deze kernwaarden.

Werkomgeving

Stichting Onderwijs Primair is een stichting voor openbaar onderwijs. Dat betekent dat de wezenskenmerken van het openbaar onderwijs uitgangspunt zijn in ons denken en handelen.


Adresgegevens

J. Huurmanlaan 8
2831 XT Gouderak
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand

Vacatures van Obs De Kranepoort

{"total":1,"sectoren":{"1":1},"vakken":{"102":1,"-1":0},"geplaatstDoor":{"1":0,"2":1},"beschikbaarheid":{"2":0,"1":0,"-1":0},"dienstverband":{"3":1,"-1":0},"zijInstroom":{"1":0,"2":1,"-1":0},"onderwijsTypen":{"1":1,"-1":0},"bevoegdHeden":{"7":1,"-1":0},"buitenland":{"1":0},"geplaatstOp":{"1":0,"3":0,"7":0,"30":1},"functieSoorten":{"1":1},"provincies":{"7":1}}
1 onderwijsvacatures
13 dagen geleden
Basisonderwijs PO
1-11-2024
Parttime of fulltime 0,8-1,0 fte