OBS Plantijn

Onderdeel van: Stichting Eem-Vallei Educatief - Barneveld
Onderdeel van: Stichting Eem-Vallei Educatief - Barneveld
Basisonderwijs
Openbaar
120 Leerlingen

Omschrijving van OBS Plantijn

STEV is sinds 2005 een organisatie voor primair openbaar basisonderwijs in de omgeving van Amersfoort. Bij STEV zijn 13 basisscholen aangesloten. Deze openbare basisscholen liggen verspreid over verschillende dorpen en gemeenten: Baarn, Barneveld, Bunschoten, Nijkerk, Soest, Scherpenzeel, en Woudenberg.

Hiermee is STEV een stichting met een brede geografische spreiding. Onze scholen variëren in omvang van 100 tot ruim 260 leerlingen. Per 1 oktober 2022 telt STEV een kleine 1900 leerlingen. STEV heeft ongeveer 240 personeelsleden in dienst. 

Samen leren creëren

Plantijn is een moderne basisschool met een open cultuur, gericht op respect voor jezelf, de ander en de omgeving. Het gepersonaliseerd leren van elke leerling op didactisch, sociaal en persoonlijk gebied staat centraal. We geven instructie op hun eigen niveau in dynamische instructiegroepen en de leerkrachten zijn vakspecialist. We maken leerlingen eigenaar van hun ontwikkeling middels leergesprekken en portfolio’s. We geloven in de kracht van ‘samen’, wat we creëren in alle lagen van onze organisatie, van leerling tot externen. Als minimaatschappij willen we dat onze leerlingen als zelfbewuste wereldburger Plantijn verlaten.

Missie

Onze Missie

Organisatiebreed hebben we nagedacht over onze maatschappelijke meerwaarde. Dit heeft erto geleid dat we onze missie als volgt geformuleerd:

STEV bestaat uit 13 openbare en zelfstandige basisscholen die van meerwaarde zijn in de ontwikkeling van goed toegeruste, zelfbewuste en initiatiefrijke leerlingen binnen een mondiale samenleving. Dit vertaalt zich in ons motto:
 
Leer wie je kunt zijn
 
Van onze scholen mag je verwachten dat het onderwijs, plezierig en kwalitatief goed is, waardoor het onze leerlingen in staat stelt vol zelfvertrouwen de toekomst in te stappen. Ons handelen is er daarom op gericht, dat iedere leerling:
• op een fijne wijze deelneemt aan het onderwijs;
• met een gezonde dosis basiskennis, sociale vaardigheden en zelfvertrouwen van school gaat;
• toegerust is op deelname in de maatschappij van nu en morgen.

Visie

Onze visie op Onderwijs

Vanuit onze openbare identiteit, omarmen we de diversiteit van leerlingen, ouders en collega’s. Dit doen we door zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen mensen en culturen te herkennen, erkennen én in te zetten. Binnen STEV zien we
onze scholen als veilige oefenplaats voor de maatschappij, in ons onderwijs besteden we daar volop aandacht aan. We zoeken het gesprek op, luisteren naar elkaar en gaan respectvol met elkaar om. Zo creëren we een rijke leeromgeving

waar onze leerlingen van en met elkaar leren en samenleven.

Als STEV weten we dat een goede beheersing van de basisvaardigheden, bijdraagt aan de kansen van onze leerlingen in het verdere leven. Onze STEV-scholen bieden dan ook kwalitatief goed onderwijs in de ruimste zin van het woord. Goed onderwijs betekent een stevig fundament met voldoende opbrengsten voor taal en rekenen én draagt bij aan de brede ontwikkeling van leerlingen. We houden onszelf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en wetenschappelijk onderzoek en passen deze kennis toe in ons aanbod, zodat we onze leerlingen de mogelijkheid bieden het beste uit zichzelf te halen en te leren wie zij kunnen zijn.

Het verzorgen van kwalitatief goed en rijk onderwijs vraagt veel van ons. Om onzeleerlingen optimaal toe te rusten voor het heden
en voor de toekomst, bieden we veelzijdig en uitdagend onderwijs. In de vorming van onze STEV-visie op kwalitatief goed onderwijs, hebben we ons laten inspireren door hoogleraar Gert Biesta en onderscheiden we voor ons onderwijs drie doeldomeinen (Biesta, Goed onderwijs en de cultuur van het meten, 2012):

De drie doeldomeinen van ons onderwijs hebben we gezamenlijk meer taal gegeven. Dit biedt een kader dat voor iedere STEV-school geldt als we het hebben over ‘kwalitatief goed STEV-onderwijs’:

Werkomgeving

Werkomgeving

Binnen STEV zien we de uitdaging om, met goed werkgeverschap, te anticiperen op deze thema’s. Een oplossing is niet eenvoudig. We hebben te maken met een politiek en maatschappelijk probleem. Tegelijkertijd zoeken we met elkaar actief naar kansen. Het ‘binden en boeien’ van nieuwe en bestaande collega’s heeft dan ook een belangrijke plek binnen ons strategisch HR-beleid. STEV wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor de professionals die hun loopbaan in het onderwijs willen vormgeven.

Adresgegevens

Nederwoudseweg 19 A
3772 TD Barneveld
Gelderland, Nederland
Bereken woon-werk afstand