BSO Wijs!

BSO Wijs!

Onderdeel van: BSO Wijs! - Utrecht
Kinderopvang

Omschrijving van BSO Wijs!

Buiten(les) begeleider op school en BSO, 17-21 uur per week 

Een nieuwe generatie helpen met buitenonderwijs én buitenspelen. Dat is waar jij ’s ochtends graag je bed voor uitkomt. Jouw droombaan? Een combinatie van buitenspelen, activiteiten bedenken én ondersteuning geven tijdens lessen in de buitenlucht. Op een basisschool én BSO waar alle ruimte is voor jouw creativiteit en waar buiten zijn een vast onderdeel van je werkdag is. 
 

De combinatiebaan voor echte buitenmensen
Wij zoeken twee nieuwe collega’s met een liefde voor buiten. Als buiten begeleider bedenk jij de leukste activiteiten en spelletjes. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren van een hele leuke middag voor de kinderen op de BSO en daarnaast help je de leerkracht met het voorbereiden en uitvoeren van buitenonderwijs. Want wie zegt dat die rekenles alleen in een klaslokaal gegeven kan worden? Jij mag al je creativiteit in de strijd gooien en maakt van een standaard les een inspirerende buitenles! Met uiteraard veel vrijheid en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.Klinkt natuurlijk leuk en aardig, maar wie zijn wij?

BSO Wijs! is een ‘BuitenSpeelOpvang’ waar kinderen het hele jaar buitenspelen. Binnen de veiligheid die je van een BSO mag verwachten, krijgen de kinderen alle vrijheid om buiten op avontuur te gaan. Sinds kort werken wij samen met de Montessori basisschool Arcade in Leidsche Rijn om onze krachten te bundelen.


Dit is waar wij naar op zoek zijn:
Een sportieve begeleider met een passie voor buiten(onderwijs). Heb je geen onderwijsachtergrond? Dat is geen probleem! Je komt namelijk niet zelf voor de klas te staan, maar bent echt een extra paar ogen (en handen) van de leerkracht. Samen met hem of haar bereid je het buitenonderwijs voor en help je met het soepel laten verlopen van de lessen. Denk aan het aanbrengen van routine, de communicatie en het gefocust houden van de kinderen.

Na deze les stap jij in de rol van buitenspeelbegeleider en neem je de kinderen mee op avontuur. Van hutten bouwen tot insecten zoeken en van touwtje springen tot in de plassen stampen. Jij weet altijd een leuke buitenactiviteit te bedenken. Is er een verdrietig kind, een valpartij of een onverwachte onweersbui? Dankzij je positieve houding schrikt jou dit niet af. En improviseren? Daar weet jij wel raad mee!


Hier word jij blij van:

 • ’s Ochtends ondersteunen bij het geven van buitenonderwijs
 • ’s Middags buitenspelen en sporten
 • Leiding hebben over een groep kinderen tussen de 4 en 12 jaar
 • Samenwerken met collega’s van de school & BSO
 • Alle ruimte en creativiteit krijgen om zelf buitenlessen en activiteiten te bedenken
 • Vrijheid om te leren, ontwikkelen en doen

 Dit bieden we jou:

 • Trainingen voor het geven van buitenlessen
 • Een zelf-organiserend en enthousiast team binnen een betrokken bedrijf
 • Alle ruimte voor eigen- en teaminitiatief
 • Betrokken collega’s van zowel de BSO als Arcade school
 • De ruimte om de beleving van onze kinderen onvergetelijk te maken
 • De leukste teamactiviteiten
 • Een stoere outdoor outfit ‘van de zaak’
 • Een salaris gelijk aan de CAO Kinderopvang


Tot slot nog wat praktische info
Als onze buitenles begeleider ga jij voor 17 uur tot 21 uur per week aan de slag bij basisschool Arcade in Leidsche Rijn. Hier zit ook een uur scholing bij inbegrepen. Per jaar krijg je namelijk 52 uur voor persoonlijke ontwikkeling, werkoverleg, trainingen en teamdagen. Want uitgeleerd, dat zijn we nooit! Je komt in een zelf organiserend team te werken, waarbij je ook de taken rondom de locatie met elkaar afstemt. Bijvoorbeeld het bedenken van nieuwe activiteiten, oudercommissie gesprekken, inkopen en promotietaken.


De verdeling:
3 uur buitenonderwijs begeleiding
1 uur zelfontwikkeling
13 - 17 uur BSO buitenspelen

Je werkdagen zijn lekker relaxed, want je begint om 12:30 en stapt om 18:30 weer op de fiets naar huis. Ideaal toch? In principe start deze functie na de zomervakantie (eind augustus 2023), maar als je liever eerder wilt beginnen, dan is dat mogelijk. Je werkdagen zijn in overleg, minimaal 3 dagen (maandag-dinsdag en donderdag) maar 4 middagen zijn ook mogelijk.


Solliciteren
Zie jij jezelf al aan de slag gaan met buitenonderwijs, het bedenken van nieuwe spellen en andere buitenactiviteiten? Stuur ons dan voor 1 juli 2023 een mail met je CV. 

 

Missie

Onze missie? Kinderen met plezier, vrijheid en ruimte laten opgroeien én in beweging brengen. Want volgens ons is dit van waarde voor de rest van hun leven. Dit realiseren wij niet alleen met onze BuitenSpeelOpvang, maar ook door het geven van buitenlessen. En precies daar hebben we jou voor nodig!

Werkomgeving

De buitenlessen vinden op en rond school plaats. En in de namiddag (BSO) gaan we op pad met de kinderen en zoeken we de mooiste speelplekken op in Leidsche Rijn. 

Adresgegevens

Pauwoogvlinder 12
3709 JA Utrecht
Utrecht, Nederland
Route plannen