De Ranonkel

Onderdeel van: OPSPOOR - Purmerend
Basisonderwijs
Openbaar

Omschrijving van De Ranonkel

Over obs De Ranonkel
De Ranonkel is een openbare basisschool in de groene wijk De Gors. Een diverse wijk ook, waar mensen elkaar vinden die in eerste instantie vooral lijken te verschillen. De perfecte plek dus voor nieuwe inzichten, anders denken en samen leren. Dat geldt voor de leerlingen, maar ook voor ons. Want met elkaar kunnen we onderwijs ontwerpen dat álle kinderen verder helpt.

De Ranonkel vindt zichzelf opnieuw uit
Een nieuwe directie, een nieuwe koers: De Ranonkel is er klaar voor. Want een nieuwe start is het uitgelezen moment om opnieuw naar de toekomst te kijken. We vragen ons met elkaar af hoe we leerlingen het best kunnen voorbereiden op later. Dat doen we met een team dat verder durft te kijken dan alle methodes die we tot nu toe kennen. Wat goed is mag natuurlijk blijven, maar de uitdaging ligt daar waar het beter kan. We weten wat moet, maar willen graag meer.

Ontwikkel mee
Op De Ranonkel stimuleren we kinderen om ontwerpend te leren. Onderzoeken hoe een vulkaan werkt is stap 1, er zelf één te maken is een tweede. Zo staan we ook in onderwijs. Want als we weten wat kinderen nodig hebben, dan kunnen we onderwijs ontwerpen dat écht aansluit. Dat vraagt natuurlijk om een gezonde dosis eigenwijsheid. Om lef ook, creativiteit en de bereidheid tot ontwikkeling. Want alleen als je durft, ontdek je wat er allemaal mogelijk is. Het vraagt ook om reflectie. Een goed idee kan altijd beter en van elk slecht idee valt iets te leren. Verder vraagt het om samenwerking. Met collega's, met de buurt, met zorg en met dienstverlening. Want de klas is nooit een eiland en elk kind verdient een veilige omgeving om de wereld te ontdekken en zijn eigen toekomst te ontwerpen.

Adresgegevens

Boterbloem 3
1441 TT Purmerend
Noord-Holland, Nederland
Route plannen