VSO Prins Willem-Alexanderschool

Onderdeel van: Stichting Veldvest - Veldhoven
Onderdeel van: Stichting Veldvest - Veldhoven
Voortgezet speciaal onderwijs
Speciaal
Openbaar

Omschrijving van VSO Prins Willem-Alexanderschool

Het PWA college is een school voor speciaal onderwijs met een SO afdeling en een VSO afdeling. Het PWA college heeft ongeveer 80 medewerkers en de school telt ruim 225 leerlingen.
Leerlingen maken de overstap van het SO naar de VSO-afdeling bij voorkeur rond de leeftijd van 12 jaar. Hierbij blijven we zoveel mogelijk in de pas met het reguliere onderwijs.
Het VSO op de Kempen-Campus is gevestigd in de nabijheid van het Sondervick College. Dit biedt ons kansen om met elkaar samen te werken en elkaars deskundigheid in te zetten voor alle leerlingen. Dat
gebeurt al doordat sommige leerlingen les volgen buiten het PWA College. Zij doen bv. op de Praktijkschool of het Sondervick College praktijkervaring op. Daarbij wordt de theorie voor deze leerlingen aangepast op hun niveau. (Vak)docenten van het PWA College begeleiden gezamelijk dit traject, zowel bij de theoretischen als praktische inhoud. Zo ontstaat een rijke leeromgeving, verbreding van kennis en netwerk en kan er met recht gesproken worden van een passend onderwijsaanbod.

Missie

De missie van de PWA school zegt wat we doen en waarom. We bieden kwalitatief goed onderwijs met ondersteuning aan leerlingen met een verstandelijke beperking. Dit doen we door een passend onderwijsaanbod aan te bieden.

De school begeleidt iedere leerling in hun groei naar volwassenheid. Persoonswording, zelfstandigheid en zelfredzaamheid spelen hierbij een belangrijke rol.

Onze leerlingen zijn mederegisseur van hun eigen ontwikkelingsproces. We kijken samen naar de manier waarop iedere leerling het beste kan leren. We werken in clusters om ook het team gezamenlijk verantwoordelijk te maken voor dit individuele proces.

Visie

De PWA school staat voor onderwijs die uitgaat van de individuele leer- en ontwikkelingsbehoeften van elk kind. We zetten met ons onderwijs sterk in op relatie en de gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Als school zijn wij verder ook erg gericht op de ontwikkeling van de individuele autonomie van elk kind. Ieder kind moet zijn of haar competenties en zelfbeeld kunnen ontwikkelen en/of vergroten.


Adresgegevens

Knegselseweg 8
5504 NC Veldhoven
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand