Stichting Vitus Zuid

Onderdeel van: Taalbrug Junior/ Taalbrug College - Eindhoven
Onderdeel van: Taalbrug Junior/ Taalbrug College - Eindhoven
Speciaal (basis) onderwijs
Speciaal
Algemeen bijzonder

Omschrijving van Stichting Vitus Zuid

Vitus Zuid
Elke schoolgaande dag zetten ruim 540 Vitus Zuid collega’s zich in om ruim 2.200 slechthorende of dove kinderen en kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) te ondersteunen met communicatieve en/of auditieve uitdagingen. Met onze ondersteuning en ons onderwijs richten we ons op elke unieke leerling, op wat allemaal wél kan.
Vitus Zuid kent drie onderwijseenheden, verspreid over zeven verschillende locaties: Taalbrug Junior: Eindhoven, Helmond en Venlo, Monseigneur Hanssen: Roermond en Hoensbroek en Taalbrug College te Eindhoven. Met de ambulante diensten die zijn verbonden aan de drie onderwijseenheden worden op ruim 530 scholen in het reguliere onderwijs leerlingen ondersteund.
De onderwijseenheden hebben hun eigen gezicht en een manier van werken die is afgestemd op de regionale vraagstukken. Vitus Zuid maakt geen deel uit van de samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs, omdat Vitus Zuid is opgenomen binnen de structuur van het landelijk Speciaal Onderwijs. Wel is onze samenwerking met hen van groot belang aangezien de samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs verantwoordelijk zijn voor het aanbieden van een dekkend onderwijsaanbod aan leerlingen en hun ouders.

Adresgegevens

Toledolaan
5629 CC Eindhoven
Noord-Brabant, Nederland
Bereken woon-werk afstand