2Uilen

Onderdeel van: Kinderopvang 2Samen - Den Haag
Kinderopvang
Overige

Omschrijving van 2Uilen

2Uilen is te vinden aan de rand van het Westduinpark in het gebouw van de ENMS in de Vogelwijk in Den Haag. We hebben een peuteropvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. En een buitenschoolse opvang voor kinderenvanaf 4 jaar. In samenwerking met de ENMS bieden wij een Montessori programma voor 2,5 tot 13 jarigen in onze peutergroep en bso.

De Montessori-visie is terug te zien in onze activiteiten en de inrichting, zo zijn de meubels op kindhoogte. In de dagelijkse praktijk van de buitenschoolse opvang zijn bij ons de ontwikkelingskansen van het individuele kind het uitgangspunt.

Kinderen van 2Uilen denken zelf actief mee met het activiteitenprogramma. Het is tenslotte de vrije tijd van de kinderen. Naast de eigen activiteiten van de locatie ontvangen we ook regelmatig een docent voor een bijzondere workshop. Denk hierbij aan bijzondere sporten, creatieve workshops of activiteiten in de natuur.

Missie

De kern van ons pedagogisch beleid is ‘Wij zien jou’. Dat geldt voor de kinderen, maar ook voor onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat je op je plek zit en dat je de ruimte hebt om jouw talenten met de kinderen te delen, want enthousiasme werkt aanstekelijk! Via onze ontwikkelacademie kun je verdiepende cursussen volgen en we moedigen het ontwikkelen van jouw talenten alleen maar aan. Tot slot ontwikkel jij je het beste in een fijn team, met mensen waar je op kunt bouwen. Voor veel van onze collega’s voelt hun team als familie. We zijn trots op onze medewerkers, die altijd voor elkaar klaarstaan. Samen zijn we sterker!

Visie

2Samen bestaat al meer dan 75 jaar. We zijn een stichting. Dat is niet stoffig of saai, maar betekent dat we geen winst maken. Alles wat we verdienen, investeren we in de kwaliteit van onze kinderopvang. Bovendien vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld. Daarom zijn we betrokken bij het oprichten of de ondersteuning van allerlei maatschappelijke projecten in de buurt, wijk, het dorp of de stad. Denk bijvoorbeeld aan een school voor Oekraïense kinderen, een zomerschool en opvang voor kinderen met extra (medische) zorg.

Werkomgeving

We zijn officieel een ‘Gezonde Kinderopvang’. Dat vinden we belangrijk, want elk kind verdient een gezonde start! Dat gaat bij ons veel verder dan het bieden van een gezonde leefomgeving. Samen werken we aan (het aanleren van) een gezonde leefstijl voor kinderen én deskundigheid van medewerkers. Onze coaches Gezonde Kinderopvang zijn daarvoor specifiek getraind. Ook worden we steeds duurzamer. Onze duurzaamheidsambassadeurs zorgden bijvoorbeeld voor regentonnen bij iedere locatie, we leggen natuurtuinen aan en kopen zoveel mogelijk duurzaam in.


Adresgegevens

Laan van Poot 353
2585 DB Den Haag
Zuid-Holland, Nederland
Route plannen