CBS De Ark

Onderdeel van: PCPO Barendrecht en Ridderkerk - Barendrecht
Onderdeel van: PCPO Barendrecht en Ridderkerk - Barendrecht
Basisonderwijs
Regulier / Algemeen
Christelijk

Omschrijving van CBS De Ark

De Ark is een ‘open’ christelijke school

De Ark is een ‘open’ christelijke basisschool. Dit betekent, dat onze deuren open staan voor alle ouders/verzorgers die hun kinderen willen aanmelden. Bij de aanmelding wordt van de ouders/verzorgers gevraagd de grondslag van de school te respecteren.

Het christelijke karakter van de school vindt zijn uitgangspunt en doel in de Bijbel. De Bijbel staat centraal in de dagelijkse godsdienstles. Deze begint met gebed. Daarbij worden ook kinderen actief betrokken. Naast het vertellen van Bijbelverhalen zingen we met elkaar en gaan we in gesprek over welke boodschap er voor onszelf uit te halen valt en hoe we dit in de dagelijkse praktijk toe kunnen passen.

Onze ‘identiteit’ strekt zich ook uit naar andere onderwijsgebieden. We willen in de praktijk van alledag laten merken dat we de naam ‘christelijke school’ niet zomaar dragen. Ons christelijk geloof beïnvloedt ons in onze houding ten opzichte van elkaar en anderen en uit zich in onze normen en waarden. We hebben aandacht voor onze medemensen en we voelen ons verantwoordelijk voor de omgeving waarin wij wonen.


Collega’s aan het woord

Als Communicatieadviseur ben ik begin dit jaar met veel enthousiasme gestart bij het PCPO bestuurskantoor. Na 12 jaar zelfstandig werken, zocht ik naar een warme werkomgeving met een hecht team. PCPO heeft me hartelijk verwelkomd en binnen een korte periode voel ik me al helemaal thuis. De aandacht die ze voor hun medewerkers hebben, is oprecht en direct merkbaar. Mijn zelfstandigheid wordt gewaardeerd, waardoor de overgang van zelfstandige naar loondienst vlekkeloos verliep. PCPO biedt mij de perfecte balans tussen werk en privé, waardoor ik volop kan genieten van beide aspecten van mijn leven.

Monique Schaaij-Versteeg

Communicatieadviseur PCPO


Adresgegevens

Klipper 109
2991 KM Barendrecht
Zuid-Holland, Nederland
Bereken woon-werk afstand